masz racje i jej nie masz, zazwyczaj na ukraińskich blachach widuje w większości gruzy, albo dojebane porsche czy inne bentleye, ale zarazem zawsze podziwiam jak większość tych starych ład, opli czy fordów pamiętających lata 80-te są w stanie utrzymać w przyzwoitym stanie
to co widac to tylko czubek gory lodowej, bo z krainu spieprzyli milionerzy i mniejsi bogole, za nimi tlumnie klasa srednia, a ze to pojecie wzgledne to jeszcze taka srednia-nizsza, czyli tacy ktorzy jeszcze mieli za co,
oczywiscie jeszcze pojedyncze sztuki biedoty zawieruszyly sie w tych zardzewialych ladach i moskwiczach, ale to marginez,
i tak odrzucajac te skrajnosci na gorze i na dole, to mamy ciekawa sytuacje, bo juz przed 2017 na krainu mozna bylo zarejestrowac auta mlodsze niz 2010, a i tak clo przy tym bylo olbrzymie,
zostala wiec ogromna grupa ludzi, ktorzy za bardzo nie biedowali, ale na taki wydatek nie bylo ich stac, wiec nie majac wyboru a chcac miec auto w przyzwoitym stanie, musieli dbac o te stare graty, ktore sciagnieto wczesniej,
to jeszcze nie ten poziom co Kuba, ale ten kierunek,
Dopiero, zobiłem nim 100 km od kupna i wrażenia z jazdy na duzy plus w stosunku do niskoprzebiegowego plusa i rovera, którym jeżdze. Czuć przepaść w jakości wykonania w stosunku do poźniejszych modeli poloneza.
to nie jakas mistyczna jakosc wykonania, tylko miekkie resorowanie - nie czuc praktycznie zadnych nierownosci drog (takich rozsadnych nierownosci, a nie kraterow jak w Łodzi
),
niestety na szybko pokonywanych lukach podpieranie sie lusterkami jest troche dziwne w dzisiejszych czasach
Jakiś czas temu zacząłem interesować autami z Japońskiego rynku wewnętrznego, w szczególności typowymi JDMami, nie eksportowanymi do Europy ani USA.
...
Im więcej zagłębiam ten temat, tym bardziej mam ochotę stać się posiadaczem jakiegoś JDMa Coż, na pewno nie w najbliższej przyszłości, ale kiedyś, kto wie
przeciez one maja kierownice z prawej strony, a to w polaczeniu z reczna skrzynia daje ujemna przyjemnosc z jazdy,
chyba ze ktos jest mankutem to sobie poradzi, ale to nadal jest goowniana jazda,
gdyby nie to, to juz mialbym prawdziwego JDMa w postaci Copen'a , ale nie wystepuje z automatem, wiec totalnie nie ma to sensu