Samochod: Polonez Caro Plus 1.6 - 98r.
Nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby. Sprawdzalem na forum, ale nic nie znalazlem.
Sprawdzilem, ze na tylnej szybie nie ma napiecia. Po wlaczeniu silnika (jesli oczywiscie jest odpowiednio niska temperatura) ogrzewanie zalacza sie - informuje o tym kontrolka obok zegarow. Ogrzewanie mozna takze wlaczac i wylaczac przelacznikiem. Bezpiecznik jest ok. To wszystko udalo mi sie sprawdzic. Jak wlaczam i wylaczam ogrzewanie, to w okolicy skrzynki z bezpiecznikami slychac cykanie - zapewne to przekaznik. Chcialbym sprawdzic, czy przekaznik dziala prawidlowo, ale nie wiem ktory to. W skrzynce z bezpiecznikami nie ma wyszczegolnionego przekaznika od ogrzewania tylnej szyby
. Sprawdzalem w MORAWSKIM, ale tam jest opis jakiejs innej wersji i tam przekaznik od ogrzewania jest. Jesli ktos mial problemy z tylna szyba i udalo mu sie je zwalczyc - prosze o wskazowki, na co zwrocic uwage i gdzie jest przekaznik od ogrzewania szyby.
PS. Dziekuje za wskazowki odnosnie termostatu w Polonezie. Wlasnie go wymienilem i znowu w aucie zagoscilo mile ciepelko