Autor Wątek: Tylna szyba - nie grzeje  (Przeczytany 10906 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tylna szyba - nie grzeje
« dnia: Luty 27, 2005, 22:45:26 pm »

mazix

• Gość
Samochod: Polonez Caro Plus 1.6 - 98r.
Nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby. Sprawdzalem na forum, ale nic nie znalazlem.
Sprawdzilem, ze na tylnej szybie nie ma napiecia. Po wlaczeniu silnika (jesli oczywiscie jest odpowiednio niska temperatura) ogrzewanie zalacza sie - informuje o tym kontrolka obok zegarow. Ogrzewanie mozna takze wlaczac i wylaczac przelacznikiem. Bezpiecznik jest ok. To wszystko udalo mi sie sprawdzic. Jak wlaczam i wylaczam ogrzewanie, to w okolicy skrzynki z bezpiecznikami slychac cykanie - zapewne to przekaznik. Chcialbym sprawdzic, czy przekaznik dziala prawidlowo, ale nie wiem ktory to. W skrzynce z bezpiecznikami nie ma wyszczegolnionego przekaznika od ogrzewania tylnej szyby :(. Sprawdzalem w MORAWSKIM, ale tam jest opis jakiejs innej wersji i tam przekaznik od ogrzewania jest. Jesli ktos mial problemy z tylna szyba i udalo mu sie je zwalczyc - prosze o wskazowki, na co zwrocic uwage i gdzie jest przekaznik od ogrzewania szyby.

PS. Dziekuje za wskazowki odnosnie termostatu w Polonezie. Wlasnie go wymienilem i znowu w aucie zagoscilo mile ciepelko :)

Ogrzewanie szyby tylnej...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2005, 22:53:32 pm »

Czaku

• Gość
Prawdopodobnie masz uszkodzone urzadzenie mikroprocesorwe i ono jest odpowiedzialne za grzanie szyby

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2005, 22:56:04 pm »

Pier

• Gość
albo przetarly sie kabelki, ktore do klapy wchodza :twisted:

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2005, 23:47:37 pm »

boczek#1851

• Gość
tak przetarcie kabli jest najczęstrz? przyczyn? braku pr?du w tamtej okolicy Poloneza tj. ogrzewanie szyby lub wycieraczka

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2005, 23:56:29 pm »

ajk#1212

• Gość
Racja z tymi kabelkami - jaki? geniu? wymy?lił je za długie i klapa je elegancko gilotynuje  :twisted:  - juz w 2 poldolotach to naprawiałem  :D

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2005, 23:57:53 pm »

Czaku

• Gość
Albo masa od szyby

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2005, 18:02:00 pm »

KARPIU#1848

• Gość
no taaaa a paski nie s? poprzepalane?????? :cool:  u mnie grzeje tylko jeden na reszcie s? przerwy próbowałem numeru z lakierem przewodz?cym pr?d ale za duże mam te przerwy (nawet do 20 mm)  :cry: próbowałem z klejem typu metal w płynie czy płynny metal i też dooopa  :cry: więc tylko wymiana tylko to atu plus i na szrotach tego towaru brak a w sklepie chc? kokosy za tę szybkę :mad:  :mad:  :mad:

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2005, 20:56:38 pm »

mazix

• Gość
Paski sa OK. To była pierwsza rzecz, na któr? zwróciłem uwagę. Miałem dzi? sprawdzić kabelki ł?cz?ce szybę z "reszt?" auta, ale pogoda w Warszawie była podła a garażu nie mam. Jak do czego? dojdę, to dam znać.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2005, 12:32:18 pm »

Wafel

• Gość
s? "kleje" do naprawy nitek - nie pamietam ile kosztowały, ale nie sa drogie

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2005, 12:33:59 pm »

boczek#1851

• Gość
Uau!
To sie nazywa szybka i fachowa pomoc...
Dzieki Adminie :D

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2005, 12:53:31 pm »

Student

• Gość
w Norauto na przykład, srebrzanka w małym flakoniku- koszt około 15 złotych..działa super!!!

Student

wycieraczka tylna/ogrzewanie szyby
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:05:52 pm »

ajk#1212

• Gość
Witam!
Jak w temacie sprawa jest taka jak zalczam wycierczka tylna to rownoczesnie zalacza sie ogrzewanie w 2 strone tak samo gdzie szukac przyczyny proste to jest w naprawie?? czy raczej robota dla speca;) pozdrawaim

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 10, 2005, 15:26:51 pm »

maxbest

• Gość
sprawdz kable które wychodz? z budy a wchodz?  do klapy może tam sie zwarło ja u siebie tak miałem tylko że wycieraczka wcale nie działała

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 10, 2005, 16:09:17 pm »

ajk#1212

• Gość
ok sprawdze tylko one sa tam w izolacji wiec za duzo nie bedzie widac no chyba ze to takie dupne zlaczenie bedzie;) Ma ktos inne pomysly?

automatyczne wł?czanie się ogrzewania tylnej szyby
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 21, 2005, 13:23:40 pm »

Grzebyq

• Gość
Ogrzewanie tylnej szyby wł?cza się automatycznie po KAŻDYM uruchomieniu silnika. Nawet w upalny dzień... O ile dobrze wiem powinno się wł?czać jedynie, gdy temperatura spadnie poniżej okre?lonego poziomu. Gdzie więc szukać przyczyny i jak j? zwalczyć :?:  :?

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 21, 2005, 19:23:44 pm »

WKLIW

• Gość
starsze caro jak np mój i twój nie maja czujnika i bedzie sie wł?czać zawsze

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 21, 2005, 20:18:44 pm »

Grzebyq

• Gość
cholera... :? a da sie zrobić taki bajer?? :roll:

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 21, 2005, 20:48:35 pm »

Gregor#1890

• Gość
a od kiedy były montowane te czujniki ??

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 22, 2005, 00:19:22 am »

maroox

• Gość
Witam,

na pocz?tku też my?lałęm, że co? sie skopało z tym ogrzewaniem że się zawsze wł?cza. Dopiero znajomy mechanik mnie z błędu wyprowadził - "Ten typ tak ma". Na pewno do końca 93 roku czujnika nie było (mój Pold jest z listopada tegoż roku), potem nie wiem :?  :? .

Pzdr, maroox

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 22, 2005, 00:34:35 am »

Offline mastah22

• Sympatyk
ka mam rovera z XII 94 i tez włacza mi sie to cholerstwo cały czas...

[ Dodano: 2005-08-22, 00:35 ]
Cytuj (zaznaczone)
jak j? zwalczyć  
odłaczyc jeden z przewodów na szybie...
  • Jef
  • Czaku