Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 51515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #180 dnia: Styczeń 25, 2010, 07:33:36 am »

Offline damian9838

• Sympatyk
    • Polonez 1.4
A mnie zadziwiła ostatnio jak miałem stłuczkę jechała ze mną to wyskoczyła i na gościa co on z moim polonezikiem zrobił że tyle czasu poświęcone mu było itd. potem mnie pocieszać zaczęła i że najsmutniej jej się zrobiło jak woda wylatywała z chłodnicy bo jakby płakał

« Odpowiedź #181 dnia: Styczeń 25, 2010, 08:37:19 am »

e_gregor

• Gość
Sterciu, bo to jest to o czym piszę - trzeba znaleźć odpowiednią kobitkę ;)

« Odpowiedź #182 dnia: Styczeń 25, 2010, 11:04:00 am »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
Cytat: "damian9838"
A mnie zadziwiła ostatnio jak miałem stłuczkę jechała ze mną to wyskoczyła i na gościa co on z moim polonezikiem zrobił że tyle czasu poświęcone mu było itd. potem mnie pocieszać zaczęła i że najsmutniej jej się zrobiło jak woda wylatywała z chłodnicy bo jakby płakał
oo ,to sie ceni,pogratulować kobitki  8)
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #183 dnia: Styczeń 25, 2010, 11:35:59 am »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
Cytat: "Elwood#1887"
i glupie dupy miałem z glowy...
z tym się w pełni zgadzam i podpisuje czterema łapami :D :D
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015

« Odpowiedź #184 dnia: Styczeń 25, 2010, 13:12:04 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Cytat: "hans"

matucha#1931,  czytałem to kiedyś i powiem tak, jak ja znajdę sobię kobietę (co będzie trudnym zadaniem niestety :P) to będę do niej jeździł autobusem ... dopiero jak ją poznam lepiej, będę wiedział jakie ma podejście do sprawy to pojawię się polonezem. Nie szukam ideału kobiety, ale jeżeli patrzy na samochód i stan konta to definitywnie nie jest kobieta dla mnie.

A ja uważam, że przynależność do klubu Poloneza i jazda nim to powód do dumy jest, więc chwalę się tym przy pierwszej okazji. Jak się spodoba to znaczy, że się kobita nadaje, a jak nie to jej problem. :D Takie mówienie od razu zaoszczędza mnóstwo czasu, który można by stracić na jakąś fanatyczkę plastiku, a potem się zastanawiać co tu z nią zrobić. Jak komuś się nie podoba to co lubię to sio!
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 25, 2010, 13:50:52 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Ja mam tę korzystną właściwość że przekonuję swoje otoczenie do Polonezów i polskiej motoryzacji ogólnie. Zrobiłem to u siebie w domu, robię tak jak kogoś poznam, a kolega który 4 lata temu nie lubił Polonezów od 2 lat prowadzi wojnę w domu bo chce kupić taki samochód i nie pozwala na obrażanie go.

Gdy poznałem na uniwersytecie dziewczynę i rozmawialiśmy o wypadkach to jej doradziłem że gdyby kiedyś miała do wyboru być odwiezioną 15 letnim BMW albo 30 letnim Polonezem to żeby wybrała Poloneza bo jest dużo bezpieczniejszy. :mrgreen:

A poza tym samochód nie powinien być w związku przesłanką do jego zawierania ani rozbijania. Jeżeli jest to chyba jako wskaźnik ekonomiczny ,a nie uczuciowy.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #186 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:08:42 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Teoretycznie by się zdawało, że ekonomiczny, ale Polacy tak bardzo uzależniają swój wizerunek (poczucie się akceptowanym) w społeczeństwie od rodzaju posiadanego samochodu, że się robi uczuciowo-światopoglądowy. Zdumiewające wręcz jakie niektórzy mają pomysły żeby tylko w żadnym wypadku nie odstawać od sąsiadów, koleżanek, kolegów itd... Podobne do naszych trudności mają fani terenowych samochodów - czytałem na ten temat.

« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:09:59 pm »

Offline polmo

• Sympatyk
Cytat: "Grzech#1938"
Jak komuś się nie podoba to co lubię to sio!

A myślałem że związek to sztuka kompromisu :P

« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:10:18 pm »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
Podobne do naszych trudności mają fani terenowych samochodów - czytałem na ten temat.
a w czym dokładniej problem :?:
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015

« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:31:58 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Cytat: "polmo#1913"
Jak komuś się nie podoba to co lubię to sio!

A myślałem że związek to sztuka kompromisu :P

Do kompromisu potrzebne są dwie osoby, które rozumieją to pojęcie, poza tym nie będę zmieniał poglądów na tematy dla mnie istotne z powodu czyjegoś lęku przed brakiem akceptacji u koleżanek, mamusi czy innej rodziny. Spełnianie oczekiwań innych ludzi prowadzi w ślepą uliczkę. Każdy ma prawo żyć tak jak lubi jak nikomu tym nie robi nic złego, a ludzie się powinni dobierać w pary na podstawie podobnego spojrzenia na świat. Jak ktoś koniecznie chce mieć faceta u którego przed domem jak mój stoi adekwatne (według niego) BMW, Porsche, Volvo, Supra czy Audi, to niech idzie podrywać mojego sąsiada...

« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:34:06 pm »

200sx

• Gość
Cytat: "BXMaster"
Gdy poznałem na uniwersytecie dziewczynę i rozmawialiśmy o wypadkach to jej doradziłem że gdyby kiedyś miała do wyboru być odwiezioną 15 letnim BMW albo 30 letnim Polonezem to żeby wybrała Poloneza bo jest dużo bezpieczniejszy. :mrgreen:
dobrze sie czujesz?  :shock:

« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:36:53 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Cytat: "brudny#1924"
Podobne do naszych trudności mają fani terenowych samochodów - czytałem na ten temat.
a w czym dokładniej problem :?:

W sumie analogiczny jak u nas. Land Rover na wielkich kołach z "kangurem" z przodu i bez jakiejkolwiek w ogóle elektroniki, Landcruiser czy inne tego typu auto to nie jest coś co pasuje do "poważnego mężczyzny"... :mrgreen: Zwłaszcza, że takie auto to raczej często jest "ubrane" w zaschnięte błocko... ;)

« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 25, 2010, 16:24:52 pm »

mariuszFSO

• Gość
Cytat: "200sx"

No trochę przesadził co nie zmienia faktu że lepiej mieć zderzenie Polonezem z tego samego rocznika niż takim e36 z emulatorami poduszek.

« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 25, 2010, 16:58:34 pm »

200sx

• Gość
Cytat: "mariusz709"

No trochę przesadził co nie zmienia faktu że lepiej mieć zderzenie Polonezem z tego samego rocznika niż takim e36 z emulatorami poduszek.
no następny  :shock:  nie chodzi o to ze mam oczy zasłonięte tą marką,ale spójrzcie prawdzie w oczy, e36 duzo lepiej wypada w crashtestach... (zeby nie było,osobiscie nieprzepadam za e36,ale jestem realistą)

przykład:
http://www.youtube.com/watch?v=X8CjyFj1tWo

a tu dla porównania Polonez:
http://www.youtube.com/watch?v=7vIPTWw4M8U

wiec nie wiem dlaczego tak uważacie...

« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:03:47 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE

Prawda w oczy kole?  :mrgreen:

no następny  :shock:  nie chodzi o to ze mam oczy zasłonięte tą marką,ale spójrzcie prawdzie w oczy, e36 duzo lepiej wypada w crashtestach... (zeby nie było,osobiscie nieprzepadam za e36,ale jestem realistą)

Trzeba być realistą - BMW nie będzie mialo poduszek tylko ich emulatory, bo poduszki są drogie, do tego prawdopodobnie będzie po paru stłuczkach pospawane "tanio i dobrze" no i o jeszcze jednym zapomniałeś - facet podwożący dziewczynę BMW będzie jechał dużo szybciej i agresywniej niż Polonezem...

« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:13:54 pm »

200sx

• Gość

Prawda w oczy kole?  :mrgreen:
nie,nie rusza mnie to,mam swoje zdanie na temat samochodów i poszczególnych modeli,ale nie o tym temat

« Odpowiedź #196 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:19:15 pm »

200sx

• Gość
tez jezdze w miescie z taką prędkoscią,a nawet wolniej,poprostu sie "tocze"  :wink:
za to w trasie,żadko kiedy jade mniej jak 140, poprostu nie odczuwa sie tak tej predkosci,auto sie nie męczy i predkosc rzędu 150-160 wydaje sie byc prędkoscią "normalną"  :wink:

« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:23:40 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Ale on pisał o przeciętnym użytkowniku BMW, a nie o takim co myśli... Tu mam takiego sąsiada - na osiedlowych uliczkach gdzie nie ma wydzielonych chodników gna jak na wyścig...

[ Dodano: Pon 25 Sty, 2010 ]

za to w trasie,żadko kiedy jade mniej jak 140, poprostu nie odczuwa sie tak tej predkosci,auto sie nie męczy i predkosc rzędu 150-160 wydaje sie byc prędkoscią "normalną"  :wink:

Spotykałem często tak myślących ludzi jak odpracowywałem wojsko w Pogotowiu Ratunkowym...

« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 25, 2010, 19:15:04 pm »

Jasmina

• Gość
mąż od ślubu tj kilkanaście lat miał tyle podków że straciłam rachube ostatni to poldoford z dwulitrowym silnikiem ale musze przyznać że też przekonałam się do polonezów chociaż rodzina mężą patrzy na te samochody z lekką pogardą ja z przyjemnością wsiadam za kierownice poldka :)

« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 25, 2010, 19:39:10 pm »

200sx

• Gość
to juz swiadczy tylko o ludziach ktorzy Cie otaczają,i prosibłym o nie mowienie ze kazdy w bmw to taki typ.