Autor Wątek: Sobotnie grillowanie - przeróbka plusowego wlotu  (Przeczytany 34351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #80 dnia: Maj 13, 2007, 21:08:04 pm »

videlec1

• Gość
oj poszukam poszukam napewno... :)  wiem wiem, że was to trochę wkurza, jak sie ktoś pyta, a nie looknie i nie poszuka wcześniej, dla niektórych z was, pytanie w stylu jak zamonotwać elektryczne lusterka, czy jak wsadzić V ósemkę pod machę :) hehe (żart) - jest banalne... :)    tylko, że ja kurde nie mam za bardzo czasu szukać tego encyklopedycznego i naprawdę zajefajnego forum, bo zanim bym znalazł, to by mi samochód zardzewiał i zgnił... :) hehe   a tu człowiek ma chwilkę, wchodzi i się pyta....   kiedyś siądę i przejrzę tematy, ale zrobię to w wakacje.... myślę że do października się wyrobię heheh   pozdrawiam panowie, pozdrawiam.... :)

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #81 dnia: Maj 13, 2007, 21:28:45 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "videlec1"
oj poszukam poszukam napewno... :)  wiem wiem, że was to trochę wkurza, jak sie ktoś pyta, a nie looknie i nie poszuka wcześniej, dla niektórych z was, pytanie w stylu jak zamonotwać elektryczne lusterka, czy jak wsadzić V ósemkę pod machę :) hehe (żart) - jest banalne... :)    tylko, że ja kurde nie mam za bardzo czasu szukać tego encyklopedycznego i naprawdę zajefajnego forum, bo zanim bym znalazł, to by mi samochód zardzewiał i zgnił... :) hehe   a tu człowiek ma chwilkę, wchodzi i się pyta....   kiedyś siądę i przejrzę tematy, ale zrobię to w wakacje.... myślę że do października się wyrobię heheh   pozdrawiam panowie, pozdrawiam.... :)

Wystarczy otworzyc pierwsza strone w tym temacie i bedziesz mial ;) To i tak jest krotki temata sa dluze i lecac od poczatku jest dopiero co czytac...

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #82 dnia: Maj 14, 2007, 01:20:01 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Gdyby ktoś chciał to propozycje na PW 8)

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #83 dnia: Maj 14, 2007, 22:13:53 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
no no widze nizla robote... a szpachlowales i wogole go na glanc robileś??

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #84 dnia: Maj 15, 2007, 22:47:35 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak

tu widać wewnątrz.

Atrapa zrobiona,tak mi się wydaje, dość solidnie :)  Jeździ ponad rok. Wszędzie jest jednakowa grubość i szerokość ramki, od środka też wykończona. Otwory po żeberkach zaślepione i wygładzone. Po zdjęciu siatexu i ramki wygląda prawie jak oriciari :wink:

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #85 dnia: Maj 16, 2007, 14:00:40 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "utek"
[url=http://images21.fotosik.pl/294/7c58f52a57afc76am.jpg]Obrazek[/URL]

tu widać wewnątrz.

Atrapa zrobiona,tak mi się wydaje, dość solidnie :)  Jeździ ponad rok. Wszędzie jest jednakowa grubość i szerokość ramki, od środka też wykończona. Otwory po żeberkach zaślepione i wygładzone. Po zdjęciu siatexu i ramki wygląda prawie jak oriciari :wink:

Spoko bardzo fajnie ja mysle zrobic cos takiego i siatke dac z tylu jak w orciari...
A duzo pochlonela czasu i pieniedzy??

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #86 dnia: Maj 16, 2007, 22:04:33 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
OZi#1845, deine prodakszyn sie rozpadło, to co widać na foto się akurat uratowało. Pierwsze słowa jakie powiedziałem jak zatrzymalismy sie na golfie to "MOJA ATRAPA!!" hehe :)
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #87 dnia: Maj 18, 2007, 23:37:29 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
A te rzeberka to czym rownales itp?? Czy dawales wlokno?? czy szpachla i na chejnał??

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #88 dnia: Maj 19, 2007, 11:18:46 am »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
mi jeszcze pozostało kawałek żeberek do wycięciaale wezme sie za to dziś ... Pudzian_Puławy, a po co szpachla :D wycinasz i nierowności papierem ściernym jedziesz. Ja swoją atrape to podplałem i topiłem :)

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #89 dnia: Maj 20, 2007, 09:28:08 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "hans"
mi jeszcze pozostało kawałek żeberek do wycięciaale wezme sie za to dziś ... Pudzian_Puławy, a po co szpachla :D wycinasz i nierowności papierem ściernym jedziesz. Ja swoją atrape to podplałem i topiłem :)

Ja to mam je wyszlifowane na plasko dzisija pykne fotki...

Niestety nie moge znaleźc aparatu...  :(

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 29, 2007, 16:47:22 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
Ma ktoś może na zbyciu atrapke z Plusa do takowej przerobki  :?:  nie musi byc idealna wazne zeby miala wszystkie uchwyty  :wink:
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #91 dnia: Maj 29, 2007, 18:12:54 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Ja mam ale nie na zbyciu :P  czeka na lepsze czasy kiedy będe mógł się nią zająć :roll:
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #92 dnia: Maj 29, 2007, 22:54:14 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Ja mam oryginalną jak i tą po modyfikacjach... Stara zostaje na wszelaki wypadek he najlepiej szrot bądź allegro...

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 29, 2007, 23:02:40 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
Tez wlasnie chcialbym zostawic oryginalna na zime+pleksja, a ta tunignowaną wstawiać na lato zeby fajnie wygladal i lepiej sie przy okazji chlodzil.
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 30, 2007, 14:01:52 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
dokladnie przydaje sie zawsze zapas....

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 04, 2007, 19:45:46 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Dziś mam już nagrany siatex od kumpla :) powoli zabieram się za mój projekt 8)  troche się zejdzie z powodu braku czasu ale jak zrobie to fotki oczywiście zapodam.

[ Dodano: 08 Cze 2007 14:53 ]

Mój projekt w pełnej okazałości  :roll:
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 14, 2007, 22:16:26 pm »

alex1916

• Gość
Weź może wytnij środek, jakoś dziwacznie to teraz wygląda ... ;)

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 16, 2007, 00:25:46 am »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
popieram alex#1916, wytnij srodek. U mnie po Toruniu jeździ niebieski polonez z taka atrapa i tak srednio to wyglada.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 16, 2007, 10:11:02 am »

Offline Daro

• Sympatyk
wg mnie toche przypomina taki jak w lanosie :)
były:
>plus '97
>125p '78/'82
>caro 96
jest: Power of Dreams

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 16, 2007, 10:47:06 am »

Cycu_E30

• Gość
a ja pozostalem przy seryjnym grillu, ciemne zeberka pasują mi koloryustycznie do ciemnych lamp,a znaczka FSO sie nie wstydze  :P  :mrgreen: