Panowie, aktualnie mam 185/60/14 z przodu, z tyłu 165/80/13. Obniżony z przodu -3 zwoje, z tyłu 3 pióra sklepane na 13cm. (tak kupilem, na razie zmieniać nie będę, ale przymierzam się do podwyższenia auta bo kurwicy dostaję na Polskich drogach.)
Aktualnie jest mega nisko, kilka razy sie powiesiłem na sankach. Latem chcę założyć jakieś aluski 14 (piętnastki nie wchodzą w gre, auto mi się na nich nie podoba, możesz sobie pisać co chcesz, jeżeli masz napisać że 15 cali jest idealne dla Poloneza, to zostaw to dla siebie i nie rób mi nadziei że ktoś pomaga mi w wyborze :D ), 185/60 bądź 185/65 (185/60 wygląda całkiem fajnie, ale jak go podniosę to nie wiem czy nie będzie wygladał jak deskorolka). Wg kalkulatora opon, profil 65 od 60 jest większy o 18mm. Czy ktoś dysponuje zdjęciem Poldka na obniżonym zawieszeniu i wie o ile jest obniżone, i jakie ma koła?
Aktualne zawieszenie i koła w moim Polonezie:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/51950337/Polonez/2015-03-15%2017.08.23.jpgTył mi się podoba, przód zdecydowanie za nisko. Chciałbym osiągnąć też taką szparę między górną krawędzią opony a błotnikiem jak z tyłu. Ktoś coś wie, ktoś coś może podpowiedzieć?
Pozdro i dzięki.