Asrock może nie jest na szczycie firm produkujących sprzęt komputerowy ale ma jedną podstawową zaletę produkuję sprzęt na starych podzespołach (np.zamiast polimerowych kondensatorów stosuję stare puchy) nie od dziś wiadomo że elektronika złożona na starych podzespołach jest trwalsza od nowych, jeśli ktoś nie ma za dużo kasy a ma do wyboru trochę lepszego asrocka na starszych podzespołach które jakby nie patrzeć są wytrzymalsze mniej podatne na uszkodzenia a kupno słabej płyty hmm powiedzmy MSI, Foxconn, Asus(chociaż nie lubię i nie polecam tej firmy wiem z doświadczenia i opinii znajomych) to za małe pieniądze wybierałbym Asrocka.
Niedawno sam składałem kompa i przez moment miałem kupić płytę asrocka, lecz miałem nieoczekiwany zastrzyk gotówki więc kupiłem płytę MSI do O.C. jak narazie MSI(od 1.5roku) działa bezproblemowo i mam nadzieje ze tak zostanie
Więc wybaczcie panowie ale porównanie Asrock vs MSI nie ma sensu bo wszystko zależy o której półce cenowej rozmawiamy jak nie mamy wiele kasy to Asrock wypada lepiej niż MSI, znowy przy większej kasie lepsze będzie MSI bo jakby nie patrzeć nowa elektronika może i jest delikatniejsza lecz napewno przy lepszej jakości jest i wydajniejsza.
Pozatym jak to się mówi każdy orze jak może
Ja uważam że jak ktoś nie miał sprzętu niech się nie wypowiada

na temat innych firm ja gdybym nie musiał z powodu ograniczeń sprzętowych wymieniać starych podzespołów komputera to bym tego nie robił lecz przyszły takie czasy że czasami nawet żeby w coś z nudów pograć trzeba mieć kombajn, gdzie podziały się te czasy gdzie procesor 200Mhz to był sprzęt :D ja miałem poprzednio płytę dobrej firmy ENOX która dziś już nie istnieje ale była to wdzięczna płyta działała do końca bardzo wydajnie lecz niestety procek 1.9Ghz to było za mało a lepszych procków do tego socketa nie było i dupa trzeba zmieniać

teraz mam płytę MSI pod AM2+\AM3 i procka AMD 3.0Ghz z dwoma rdzeniami i nie narzekam :D chociaż przyznam składając kompa trzeba wiedzieć co się od niego chce wymagać w dzisiejszych czasach min. ramu jaki trzeba mieć to 2GB moim zdaniem i to jeszcze by było dobrze jakby były kości DDR3
Dobra bo się za dużo rozpisałem tyle z mojej strony