Ja myślę, że potrafią zrobić dobrą mieszankę, przecież kiedyś już ją robili... Kiedyś montowałem fagumit i dawał radę, ale to dawne czasy, przed 2015. Pewnie normy ekologiczne, albo CCC - cena czyni cuda. W końcu, fagumit dostaniesz w każdym sklepie, a wiadomo, że sklepy wolą brać tanie badziewie, nieważne, ze się rozpada, bo i tak nikt nie przyjdzie zareklamować wężyka gumowego za 20zł. Ta sama historia co z "nowym" magnetti menelli, vernetem, pompami LPR/metelli i innymi częściami samochodopodobnymi.
Michał, semperit widuję tylko do instalacji LPG, tak to w sklepie mają tylko wybór: gates 3x droższy i fagumit. No ale wiadomo, wolę przepłacić za gatesa, jeśli już się śpieszę i nie ma czasu na czekanie na przesyłkę z netu. Semperit jest naszym wyrobem?
Aż mi się przypomniały gówniane wężyki do paliwa do motorków "godmar milejewo".
Najlepsze to były te "igielity", co po jednym kontakcie z benzyną zamieniały się w skałę. I w czasach liceum, w sklepach w Puławach było tylko to do wyboru, albo od razu 8mm do paliwa. Podczas, gdy oryginalny "igielit" w dużym fiacie wytrzymał mi 40 lat do wymiany
Dobrze, że nie muszę już się z tym g... babrać przy motorach.