0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.
Późnym latem wymieniłem regulator na nowy, wsadziłem taki co ogranicza ładowanie do 14v. Wszystko było ok ładował prądem 13.9 - 14.1 V przy włączonych odbiornikach. Ostatnio założyłem sobie miniaturowy wskaźnik ładowania w postaci diody zmieniającej odpowiednio kolor. Stwierdziłem, że słabo ładuje gdyż na zielono się nie chciała zaświecić Podłączyłem woltomierz i ku mojemu zdziwieniu ładowanie przy wyłączonych odbiornikach 13.5v a przy włączonych spada nawet poniżej 12.7V Czyżby regulator znowu był do wymiany
,ale popraw tez mocowania przewodow na alternatorze ,bo moze ci styki zasniedzialy,
do czego one i jak jest podłączone
Witam. Mam problem z ładowaniem, przy wlączonych swiatlach mijania + stop, zarzy sie kontrolka ładowania. Napiecie na wylączonym silniku - 12,8V, na pracującym - 13.9V i na pracującym + swiatla mijania 13,6V. Cos jest nie tak? Na co zwrocic uwage? Moze wystarczy wyczyscic szczotki i komutator? Pozdrawiam
a to ty masz pradnice zamiast alternatora,ze komutator posiadasz ?