mozliwe moj rekord to 8.4l LPG
Mój rekord to 6,0l/100km !!!!!!!!!!!
Czytając to przypomniało mi sie takie coś co wyczytałem na jednym portalu internetowym:
Tekst dotyczacy poloneza caro plus 97 1,4.
"Spalanie LPG w mieście 6l/100km powtórzone niejeden raz.
Spalanie LPG w trasie przy prędkościach 100kkm/h nawet poniżej 5l/100km"
Gościu pisze ze jest z Warszawy , nie wiem , chyba w tej Warszawie korków nie ma wogóle. A na trasie ciągnął go na lince holowniczej :lol:
Ludzie którzy takie bajki piszą podejrzewam cos wąhają i im się niedobrze od tego juz robi...
Moje auto spala w mieście zakorkowanym 6l/100km beznzyny ale niedośc ze benzyny a nie LPG , to poza tym to nie jest to polonez. W trasie owszem moge zejsc do 3l/100km przy prędkości koło 100km/h ale to przy delikatnym strasznie przyspieszaniu.... A tu polonez ważący niewiele poniżej 1,5T spalanie ma takie ze niejeden zachodni samochód z duzo ekonomiczniejszym silnikiem w podobnych osiaganych prędkosciach może mu pozazdrościc spalania :lol: .Nie mówie juz ze w trasie niby poniżej 5l/100km spala , czyli w wyniku spalania jest "4" z przodu juz :lol: .
To tak samo jak niektórym 2,5TDi 150KM VW T4 spala w trasie 5l/100km, a nawet niektórym poniżej 5l/100km. To samo dotyczy modelu T5 170KM z tą samą pojemnością. A jakoś nasz firmowy T5 2,5TDI 170KM jeszcze nigdy na trasie nie zszedł poniżej 7l/100km i to przy jezdzie do 100km/h :roll: .
Dlatczego moje dwa polonezy , jeden OHV , drugi plusorover takiego spalanie nigdy nie osiagneły a jezdziłem nimi najekonomiczniej jak sie dało
:lol:
Sorki ze tak sie wtrąciłem ale poprostu czasem jak czytam wyniki spalania to się zastanawiam czy ktos pisze to w relacji na 50km czy na 100km :lol: