Autor Wątek: Polonez 2.0Turbo HHO 1994r -"zukowóz"  (Przeczytany 16905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polonez 2.0Turbo HHO 1994r -"zukowóz"
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 10, 2025, 21:48:58 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Nie znałem chłopaka, bo nigdzie nie bywałem, ale niech mu ziemia lekką będzie. 41 lat, to nie jest wiek do umierania. Sam mam 44 i 4 lata temu, mało się nie przekręciłem (sprawy zdrowotne), więc wiem, co mówię.
Podobno niestety wygrało uzależnienie i zmiotło chłopaka
No i to jest prawdziwa tragedia. Nie dociekam, co tam dokładnie było, ale co by nie było, to niech teraz ktoś powie, że "wszystko jest dla ludzi. Nie, nie wszystko i nie ma czegoś takiego, jak stosowanie z głową itp. Trzymajcie się ludzie z dala od syfu, bo to nic nie daje, poza nabijaniem kasy wiadomo komu. Za alkoholem też nie jestem, bo to trucizna, ale jakieś piwo dla przeczyszczenia dróg moczowych, nie zaszkodzi, tyle że "koncernowe" piwa, to w większości syf. Każdy z nas kiedyś umrze, ale niema co tego przyspieszać.

« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 11, 2025, 20:47:21 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
Znałem gościa osobiście, nie spodziewałem się że tak skończy, w sumie mój rówieśnik. "NIECH MU ZIEMIA LEKKĄ BĘDZIE' Amen...........
FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 11, 2025, 23:02:18 pm »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Kombi 1,8 16V
Pamiętam go ze zlotu w Karolewie. Dusza towarzystwa, że tak powiem. Szkoda chłopa, niestety nie on pierwszy i nie ostatni tak kończy... Niech spoczywa w pokoju.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2025, 23:10:14 pm wysłana przez Gomulsky »

« Odpowiedź #43 dnia: Wczoraj o 12:10:31 »

Offline sova

• Sympatyk
  • wychowany na tylnym napędzie
    • PN Coupe--> home made
Szkoda chłopaka...
Fajne były z nim zloty, spoty, świąteczne spotkania u niego na garażu kilka razy :-)
Choć nie zawsze umiał pomóc, chyba zawsze próbował. Żukowozem z wielu względów zawsze robił zamieszanie na zlotach.
Żuczek , spoczywaj w spokoju.
FSO Motoklub Polska---> www.fsomoto.xip.pl
Mercedes C180 Esprit kombi
Historia mojego PN 1,4 Coupe zaczyna się tu ->www.fsomoto.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=1143&postdays=0&postorder=asc&start=360

« Odpowiedź #44 dnia: Wczoraj o 16:15:29 »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Robiłem u niego auto 11 lat temu i coś o uzależnieniu, już wtedy w tym przypadku wiem... Cóż, już parę lat temu miał incydent, z którego z trudem uszedł z życiem. Szkoda, że tyle sygnałów ostrzegawczych nie podziałało i nie odciągnęło go od nałogu. Nie będę się rozpisywał, szkoda gościa, mimo, że mój ostatni pobyt u niego skończył się jak się skończył - jak nie pił był normalnym człowiekiem, choć z bardzo nietypowym podejściem do mechaniki. "Imadło jest niepotrzebne, ja mam ręce jak imadło" i "szlifierka jest niepotrzebna przy dobrym brzeszczocie i męskiej ręce" zostanie mi w głowie chyba do śmierci.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 16:19:36 wysłana przez Daniel#1984 »
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...

« Odpowiedź #45 dnia: Wczoraj o 21:31:59 »

Offline banned

• Sympatyk
Alkohol to jest błędne koło. Coś o tym niestety wiem. Mało sam nie skończyłem pod kwiatkami. Organizm był jeszcze zdrowy, silny i fizycznie bym dał radę. Ale nie chciałem żyć. Walczę z tym do dzisiaj.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 21:36:31 wysłana przez banned »
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E