Autor Wątek: Polonez Atu Plus GSi  (Przeczytany 15938 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polonez Atu Plus GSi
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 19, 2017, 16:28:05 pm »

Offline Czaroo#1879

• Moderator
    • Polonez Caro 1,6
Mi za to sie projekt podoba fajnie sie prezentuje i chętnie bym zobaczył go na żywo. Mocno czekam na zmiane silnika i wyniki mocy i momentu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Było:
Polonez Atu 1.6 GSI
Polonez Caro 1.4 16v
Jest:
Polonez Caro 1,6 GLE

« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 19, 2017, 17:47:19 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Jestem na nie. Nigdy mi się takie coś w autach nie podobało wygląda to jak by lampa od środka była brudna...  Nigdy nie zrozumiem co ludzie w tym widzą...

Pochodzenie jest takie samo jak uber-gleby. W wielu seriach wyścigowych montowało się zaślepki z czarnego plastiku zamiast reflektorów, bo te nie były potrzebne.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 20, 2017, 00:07:57 am »

Offline Macfly

• Sympatyk
    • FSO ATU 1.6 -> 1.4 -> 1.8 GLI 16V 1997, Polski Fiat 125p 1980, Caro 1.4 16V , Fiat 126p ELX 1.2 75 Fire
Nie lubię źle życzyć ale oby cię za te lampy niebiescy zatrzymali i kazali zmyć albo dowód leci po prostu żygowo to wygląda tak samo blęda albo ja cała wywal i zaspawaj dziurwe na rejestrację albo zmień na nową bo to dosłownie wygląda jak w szpachlibrze albo jakimś golfie z wypiździejowa Wielkiego... Rozumiem mody jakieś z lampami ale to jest przesada...  akurat z blęda w plusie można fajny pomysł ogarnąć jak się z niej farbę zmyje na środku na jakiś ładnych ledach biały pas na światło cofania górny na stóp a dół zostawić jako odblask.  Gdyby nie to że blęda do minusa jest bardziej płaska niż w plusie sam bym dawno takie coś kminił a nie taki kał.  Po co wogole lampy a zapaćkaj je smołą na czarno efekt będzie lepszy...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2017, 00:14:40 am wysłana przez Macfly »
"Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny. "

« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 20, 2017, 07:04:25 am »

Offline Brysiek#1957

• Klubowicz
  • Zostań ninja
    • Borek 87' X20SED, Atu+00'GSI, S210 e430 4Matic
Ledy z metra cięte pod blędą to dopiero byłby agro tuning...
Lampy w atu są fabrycznie przydymione na czarno lub różowo, tu mamy mocniejszą wersję ☺
Całokształt bardzo fajnie się prezentuje 👍
Pozdrawiam Dominik
www.youtube.com/user/brysiekFSO
Cytat: dr. Grejfrut
.... jedynie słuszne dogmatyczne gadki zachowaj na czas zatwardzenia...

« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 20, 2017, 08:10:07 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Przepraszam że ciągnę ten OT dalej ale banned zawsze pokazujesz filmiki na NIE. Masz może filmiki na TAK jak poprawnie powinien jechać Polonez. Najlepiej na tym samym odcinku drogi aby było jednoznaczne porównanie który szybciej albo lepiej pojechał...

Fakt, że nie rajduję ale swego czasu na pewnym zakręcie "trochę" przegiąłem i według mojego doświadczenia gdyby nie zmodyfikowane zawieszenie to pewnie już bym tego nie pisał.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 20, 2017, 11:23:05 am »

Offline banned

• Sympatyk
Gdybym ja miał bardzo obniżone i bardzo twarde zawieszenie kiedy złapałem aquaplaming na zakręcie przy 120 to bym się pewnie 4kołowo nie uślizgnął na sąsiedni pas, tylko tyłkiem wyleciał.
Dałem filmy. Wydawało mi się wcześniej że Dowgird jest na tyle znany że każdy widział jego zawieszenie w nowszej wersji bez stabilizatora.
Poza tym ten wątek był już poruszany tu na forum, że ten stabilizator jest dobry do ciężarówki i do driftu, a niekoniecznie do rajdów czy normalnej jazdy, i bynajmniej nie ja to wówczas pisałem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2017, 11:24:38 am wysłana przez banned »
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.

« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 20, 2017, 11:53:14 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Może mi umknęło...
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 20, 2017, 12:34:23 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
mi tam do szczescia malowanie swiatel nie potrzebne,bo to tylko zmniejsza ich skutecznosc,
ale trzeba przyznac,ze jak ktos chce zastosowac swiatla o innej barwie kloszy to w przypadku PN zwyczajnie nie ma skąd wziąć i pozostaje  zabawa w malarza,
dawno temu,kiedy w zamierach mialem kupno czerwonego Atu+ to mialem jeszcze mozliwosci zrobienia tylnych lamp wg. uznania to myslalem o zastapieniu czerwonego ciemnym bialym ,a ciemnego bialego srodna jasnym bialym,
z blenda byloby gorzej, bo te do ATU nie byly robione w Ełku ,ale one sa z bialego platiku,a kolor czerwony i srebrny nadaje metaliczna farba, wiec mozna domowym sposobem zmienic jej kolor na dowolny
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 20, 2017, 14:15:45 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Może mi umknęło...

Poprosiłeś, więc dodałem. O stabilizatorze pisał kolega Kuras. Kto jak kto, ale on się na tym zna. Ja bym nie potrafił tak pojechać jak on.

Sam się kiedyś zastanawiałem nad zrobieniem srebrnych lamp i blendy do Caro+, bo da się tak zrobić żeby był srebrny metaliczny kolor na zewnątrz i lampy dawały światło, ale uznałem że nie ma sensu się tak wyróżniać, tył wygląda wystarczająco dobrze, a zastanawianie się czy zostanę zatrzymany i stracę dowód rejestracyjny, przy każdym spotkaniu z radiowozem, to zdecydowanie nie na mój temperament ani zwyczaje związane z wydawaniem pieniędzy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2017, 14:21:25 pm wysłana przez banned »

« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 20, 2017, 14:55:10 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
banned,
ale lampy ktore chcialem zrobic bylyby wyprodukowane przez ten sam zaklad i na tej samej wtryskarce, gdzie byly/są robione oryginaly,
posiadalyby wszystkie oznaczenia fabryczne,
jedynie musialbym o czerwone zarowki postarac sie we wlasnym zakresie
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 20, 2017, 19:03:53 pm »

Offline Macfly

• Sympatyk
    • FSO ATU 1.6 -> 1.4 -> 1.8 GLI 16V 1997, Polski Fiat 125p 1980, Caro 1.4 16V , Fiat 126p ELX 1.2 75 Fire
Ledy z metra cięte pod blędą to dopiero byłby agro tuning...

Niezgodę się widziałem takie atu na krakowie bardzo fajnie było to zrobione wyglądało prawie jak fabryczne ;] blęda w miejscu stopa była identycznie zrobiona jak światło stopu czymś na czerwono zrobiona (obstawiam że albo spray albo folia ), gdybym pierwszy raz widział poloneza w plusie  to bym stwierdził że fabrycznie zrobione tak samo wsteczny był leciutko przydymiony  jak podobnie jak oryginalna lampa a dół zostawiony był nie zmyty . Jak dawał stop w korku to nie można było się prawie poznać że to ledy (jedynie po barwie światła się kapnąłem )   . Szkoda tylko że nie miałem wtedy telefonu przy sobie żeby zrobić zdjęcia tego  . Bardzo fajnie to wyglądało . Pewnie mi napiszecie że zbury gadam . Ktoś nawet gdzieś pisał że można płynem hamulcowym tą farbę zmyć bez zeżarcia plastiku tylko teraz tematu nie mogę znaleźć ale jest to możliwe chodź by  zostawcie na dłuższy czas mały kierunkowskaz z minusa na słońcu przez  kilka lat zobaczycie że farba odpada w pewnych miejscach i robi się biały sam mam taki 1 w 90% biały u dołu tylko fabra została z niego i się zastanawiam czy nie zrobić eksperymentu z tym płynem hamulcowym akurat spuściłem stary z atu to mogę spróbować ;) .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2017, 19:16:10 pm wysłana przez Macfly »
"Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny. "

« Odpowiedź #71 dnia: Kwiecień 20, 2017, 20:28:06 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
Trochę się jeszcze porobiło przed sezonem więc zobaczcie dymione lampy z tyłu.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/18010134_1016737938459364_1017806479345788307_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=1e84c1be2f9da4e2e6d11094cbfb582c&oe=598B31ED

Takie coś to w MZ etz 150 robiłem w 2002 roku jak prawko odebrałem plus niebieskie podświetlenie zegarów.
To był szczyt tuningu.
JESTEM NA NIE. Myślałem że to już wyszło z mody.
Zapisuje to  wiocha.pl.

FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 20, 2017, 20:46:52 pm »

Offline Rocky

• Sympatyk
    • 126p'79,126el'96,Caro plus GTI'97
Jeśli są całe czarne,to można to na Wiocha.pl zapisać. Tutaj jest to zrobione ze smakiem,więc dla mnie wygląda ładnie i schludnie.
https://www.facebook.com/pages/Rocky-Garage/627042057348691
Zapraszam ;)
Cytuj (zaznaczone)
I to się chwali bo dla większości remont sprowadza się do szukania blach w kolorze i ich wymiany

« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 20, 2017, 20:47:30 pm »

Offline Rocky

• Sympatyk
    • 126p'79,126el'96,Caro plus GTI'97
Jeśli są całe czarne że nie widać zarysu lampy,to można to na Wiocha.pl zapisać. Tutaj jest to wg. zrobione ze smakiem,więc dla mnie wygląda ładnie i schludnie.

https://www.facebook.com/pages/Rocky-Garage/627042057348691
Zapraszam ;)
Cytuj (zaznaczone)
I to się chwali bo dla większości remont sprowadza się do szukania blach w kolorze i ich wymiany

« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 20, 2017, 21:27:16 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
Jeśli są całe czarne że nie widać zarysu lampy,to można to na Wiocha.pl zapisać. Tutaj jest to wg. zrobione ze smakiem,więc dla mnie wygląda ładnie i schludnie.

Widzisz Tobie się podoba , mi nie.
O gustach się nie dyskutuje, każdy ma odmienny:)
Osobiście zostawił bym tak jak było.

FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #75 dnia: Kwiecień 20, 2017, 22:01:29 pm »

Offline michau124

• Nowicjusz
Mi też nie pasuje do całości..."ch*"nia z patatajnią cóż więcej...ale ważne że właścicielowi się podoba :)

« Odpowiedź #76 dnia: Kwiecień 21, 2017, 01:05:57 am »

Offline Leonek1321

• Sympatyk
już pomijając silną remizę z wierzchu, te urezane diaxem podłużnice jakoś mnie nie przekonują... masz może fotki z tej "naprawy" zanim poszła szpachla na spawy ?
Polonez 93/97 r 2.0 DOHC - był...
powoli do przodu AQVR ;)

« Odpowiedź #77 dnia: Kwiecień 24, 2017, 12:27:30 pm »

Offline Aron

• Sympatyk
    • `91 Caro 1.5 GLE L80, `96 Caro 1.6 GLI L122
Wiecie co, jak czytam te komentarze, i widzę w nazwie forum TUNING, to się zastanawiam... Po "ch*" to forum jeszcze istnieje? Kiedyś tu na forum to dopiero były konstrukcje różne przeróżne, w zdjęciach na stronie z resztą też niezłe projekty widziałem... Czasy się kapkę zmieniły, ja nadal mam sentyment do tuningu sprzed lat i przerabiania pojazdów... Ale jak można zejść aż tak nisko dna, żeby życzyć komuś, żeby go zatrzymała policja i wjebała mandat? To może od razu należy życzyć Tobie, abyś się wyjebał ze schodów i złamał sobie obydwie ręce? Jak tutaj wiele osób jest ograniczone, żyje w zasadzie wokół siebie i swojego wydychanego powietrza. Klapki na oczach. Lejący się kurewsko hejt. Ale oczywiście, Ziółek, zjebałeś to... Mogłeś wjebać Riale, pomarańcze, groki z allegro za 1000zł i wtedy to by było OJEZUJAKIEPIĘKNEATUOJAKIKOLOROJEJOJEJ... Chętnie czasem sobie wejdę po pracy na gównoburzę do Was :D

« Odpowiedź #78 dnia: Kwiecień 24, 2017, 12:45:20 pm »

Offline GreenHornet

• Nowicjusz
    • Polonez Atu Plus GSi
Nie wiem co nie którzy na tym forum brali ale tak, podłużnice są wstawione drugie i zostały odpowiednio wzmocnione. Auto teraz pokonało lekko ponad 300 km gdzie zbieżność jest ustawiona i kąty. Kompletnie nic się z autem nie działo ładnie się prowadził po drodze zarówno wyboistej jak i gładkiej jak stół. Wy od razu Wyjeżdzacie nie z opiniami a hejtami i wgl według niektórych tutaj to najlepiej jak oddam auto na złom i kupię sobie drugie. Nie pozdrawiam hejterów!  Buźka pa.

« Odpowiedź #79 dnia: Kwiecień 24, 2017, 14:15:16 pm »

Offline Fasola

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 16V
Mnie najbardziej śmieszy to, że jak ktoś oddaje poloneza na złom czy startuje we wrak wyścigu to jest debil, kretyn i najlepiej żeby spalił się w piekle. Tu chłopak odkupił auto ze złomu gdzie już ktoś je na straty spisał, silnik wymienił, wspawał drugie podłużnice i jest ch*j, prostak, debil, najlepiej żeby się na drzewie zawinął... nawet jakby dał temu rumplowi ze złomu pół roku życia, rok, dwa i miałby się rozpaść w pył to i tak dał temu auto drugą szanse bo gdyby nie on dawno byśmy w nim np pranie robili albo sięgali do niego po zimnego browara...