Koledzy, od kilku dni coś zaczęło mi brzęczeć, grzechotać podczas jazdy. Ciężko mi stwierdzić czy to bardziej z przodu czy z tyłu. Raz jest tylko na luzie jak zmieniam bieg, innym razem jest na biegu. Obroty w sumie tutaj nie mają nic do tego, tak samo temperatura, czy zimny czy po przejechaniu iks kilometrów. Żadnych dolegliwości podczas jazdy nie zauważyłem. Co jedynie to hamulce z tyłu trochę niefajnego dźwięku dawały podczas hamowania, ale jak się auto rozruszało to było dobrze. Jednak to nie ten sam dźwięk. Przesyłam również filmik nagrany na bardzo szybko - sic! w pionie! ale do odsłuchania wystarczy.
Bujałem autem i nic nie słychać, wydechem próbowałem ruszać i też nic, wał też próbowałem ruszyć ale ani drgnie. We wrześniu zmieniałem oleje. To pojawiło się dosłownie nagle, nie było wcześniej nic innego.
Raz te dźwięki są, raz ich nie ma i auto jedzie fajnie jakby nigdy nic. Na filmie widać, że ucisza się po wciśnięciu sprzęgła, ale innym razem zaczyna brzęczeć właśnie przy wciśnięciu, a po puszczeniu cisza.
https://youtu.be/Ob84kpQiXXk