co ma do tego ekonomia, skoro przy 5.99 marza jest ciagle kilka razy wyzsza niz przed wojna ?
spokojnie moze kosztowac dzis 5.50 i dalej zyski beda duze
Mój błąd, powinienem napisać inaczej. Chodziło mi bardziej o to, że teraz sztucznie zaniżają te ceny, skoro jest tak duża różnica do hurtu, ale kiedyś trzeba to będzie "odrobić" i czy będzie ten, czy tamten, nic to nie zmieni. Jakakolwiek partia by nie wygrała, to i tak będą potrzebować kasy, bo skoro ci obecni aż tak przetrzepali publiczną kieszeń, to trzeba to skądś pozyskać. Nawet, gdyby chcieli być najuczciwsi i najlepsi, to posprzątanie tego bałaganu i tak będzie wymagało zaciśnięcia pasa. Ale ja i tak podejrzewam, że skończyło by się jak zawsze, czyli zabetonowaniem się na ciepłych posadkach i dalszym okradaniem, tylko po swojemu. Narozdawali ukraińcom wszystkiego, nakupili sprzętu skąd się da, a za to trzeba przecież zapłacić. Gdyby nagle stracili władzę, to te umowy ktoś magicznie anuluje? Albo kredyty? Przed wyborami jest zawsze taki sam teatrzyk, wszyscy obiecują, ale to partia, która jest w danym momencie aktualnie u władzy, ma największe pole do popisu, bo ma możliwości. Ja tam żadnemu z nich nie wierzę. I nikt nikogo nigdy nie rozliczy, bo wzajemnie się poklepują po plecach.