Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----  (Przeczytany 41587 razy)

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----
« Odpowiedź #160 dnia: Lipiec 27, 2026, 13:01:32 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 23 lata z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 61tyś km... i coś jeszcze x3......
Biorąc pod uwagę że większość Polonezów jest już używana wyłącznie sezonowo-weekendowo to te 10 tys km starczy na kilka lat :-)
Ja się w maju 2025 przesiadłem na poloneza i jeżdżę dzień w dzień:) także 10kkm już zrobione.Tego mam od 11 lat i przejechałem nim przez ostatni rok 4 więcej km niż przez pozostałe 10 lat.Kolejnym poldkiem byłem w piątek na przeglądzie 125km przez rok... przez 9 lat jakieś 2kkm

Polonezem od kupna (2010r) do dnia dzisiejszego przejechałem około 4tys km. Najdłuższa trasa jaka zrobiłem to był zlot w 2011r do Błedowa oraz 2x spotkanie rocznicowe pod fabryką. Reszta to w koło komina.
W temacie-zmęczyłem montaż plastikowych nadkoli ( flormiex juz robi na odwal się, chlapacze z przodu  tez założyłem). Ale poszukuję kogoś ogarniętego w elektronice- pacjent zegarek mera poltik- spóźnia się i mam wrażenie jak by się zacinał.
FSO cars from POLAND
...........4xFSO.........
1970-1988-1991-1998

« Odpowiedź #161 dnia: Lipiec 27, 2026, 18:55:07 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Nissan dostał nowe świece, olej w skrzynii i pasek osprzętu. Maluch dostał nowy olej, a skoda czeka.
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #162 dnia: Lipiec 27, 2026, 22:47:47 pm »

Offline mihals

• Sympatyk
    • Polonez ohv
Przegub elastyczny postanowił się rozerwać na ekspresówce po 26 latach i 165kkm powiedzcie mi co kupić żeby nie rozleciało się za chwile.Pacjent caro plus
Ciężko doradzić, bo teraz wszystkie te eko gumy mają mieszanke do dupy, u siebie w daily roverze mam od 7 lat zamontowany z nivy, ten taki kanciasty i zero zużycia jak narazie, u znajomego 2 lata temu w roverze założylismy najtanszego impergoma made in turkey z allegro za 5 dych i też służy bez problemu.

« Odpowiedź #163 dnia: Wczoraj o 11:23:15 »

Offline Grizli

• Sympatyk
    • Polonez
Przegub elastyczny postanowił się rozerwać na ekspresówce po 26 latach i 165kkm powiedzcie mi co kupić żeby nie rozleciało się za chwile.Pacjent caro plus
Ciężko doradzić, bo teraz wszystkie te eko gumy mają mieszanke do dupy, u siebie w daily roverze mam od 7 lat zamontowany z nivy, ten taki kanciasty i zero zużycia jak narazie, u znajomego 2 lata temu w roverze założylismy najtanszego impergoma made in turkey z allegro za 5 dych i też służy bez problemu.
Kupiłem taki https://allegro.pl/oferta/przegub-elastyczny-walu-lada-niva-wzmocniony-oryginal-rosja-18766813344

« Odpowiedź #164 dnia: Wczoraj o 12:48:49 »

Offline diodalodz

• Sympatyk
BRT to 1 montaż, a pudełko łady to badziewie wewnątrz. Zamówiłem poduszki silnika i takie i takie z ciekawości i ładowskie były dramatyczne i krzywe.

« Odpowiedź #165 dnia: Wczoraj o 15:29:09 »

Offline Grizli

• Sympatyk
    • Polonez
BRT to 1 montaż, a pudełko łady to badziewie wewnątrz. Zamówiłem poduszki silnika i takie i takie z ciekawości i ładowskie były dramatyczne i krzywe.
nie wygląda tak źle

« Odpowiedź #166 dnia: Wczoraj o 17:16:02 »

Offline Oxej

• Sympatyk
    • dużo, aktualnie Caro Plus
nie wygląda tak źle

jeżdżę na takim (marki BRT) od maja 2023 w jednym polonezie i jakoś od połowy 2024 w drugim polonezie, oba latają złombole (i podobne imprezy, więc kilometry tłuką) i jak tydzień temu w tym drugim wymieniałem krzyżak na wale to przy okazji demontażu oglądałem ten przegub - nie nosi najmniejszych oznak zużycia.
Złombol '23, '24, '25, team Carozela