Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 51449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 16, 2009, 10:22:53 am »

Offline Brysiek#1957

• Klubowicz
  • Zostań ninja
    • Borek 87' X20SED, Atu+00'GSI, S210 e430 4Matic
Cytat: "KGB"

dobra taktyka dla facetow : po ozenku i urodzeniu dziecka wiekszosc fujar kupuje vana lub kombi i zony im puchna  - blad ,trzeba kupic bmke coupe lub cabrio ,to zonaka bedzie trzymac linie  :wink:  :mrgreen:

spadłem z krzesła :lol:  :mrgreen:
Pozdrawiam Dominik
www.youtube.com/user/brysiekFSO
Cytat: dr. Grejfrut
.... jedynie słuszne dogmatyczne gadki zachowaj na czas zatwardzenia...

« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 16, 2009, 10:38:43 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
KGB coś w tym jest. Czy żony puchną to nie wiem. Ale śmiać mi się chce, gdy chłopak w moim wieku kupuje kombi (zazwyczaj w dieslu) - "bo to samochód rodzinny". Raz jednemu takiemu powiedziałem "człowieku, ile Ty masz lat?!", to się na mnie obraził :P  Skoro mówi takie rzeczy w wieku 25 lat to ciekawe czym będzie jeździł za jakieś 15 lat.
Polonez - just drive and relax....

www.histmag.org - portal nie tylko dla humanistów

« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 16, 2009, 13:01:38 pm »

denis

• Gość
A ja kupiłem w tym roku rodzinne autko 307 kombi - właśnie dlatego że rodzinne....
Mam 27 lat a młody to byłem jak miałem 20 .....
A autko kupione z premedytacją - bo rodzina 2+1  :P
I nie ma tutaj nic do rzeczy wiek kupującego - kombi to kombi - van za duży do miasta (i żonie do jeżdżenia 8) )

Poza tym nie kupuje tematu że polonez ( w oryginale) to auto dla "młodych".... :roll:

Praktycyzm - w benzynie :D

P.S. A mnie żona schudła po ślubie - ale ćto trza 2 razy w tygodniu ćwiczyć :P
PS.2. Za 15 lat mam zamiar jeździć Camaro V8  :twisted:

« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 16, 2009, 13:23:56 pm »

Offline Gandziorz

• Sympatyk
Cytat: "denis"

Ciekawe co to za ćwiczenia :D Ruchy tułowia do przodu i tyłu?

« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 16, 2009, 15:23:06 pm »

Offline Konrad

• Sympatyk
Cytat: "KGB"
dobra taktyka dla facetow : po ozenku i urodzeniu dziecka wiekszosc fujar kupuje vana lub kombi i zony im puchna - blad ,trzeba kupic bmke coupe lub cabrio ,to zonaka bedzie trzymac linie :wink: :mrgreen:
KGB, rzadko podoba mi się to co piszesz ale akurat to podoba mi się bardzo  :mrgreen:
Cytat: "Grzech#1938"
w tym wieku (i późniejszym też) to się np podróżuje śpiąc na korytarzu w pociągu...

W pociągu nie śpię ale czasami podróżuję koleją, jeśli mam dobre połączenie :)
FSO - trzy literki - miliard emocji :D

Polonez Atu '96 1.6 OHV/1.8 K16    01.2008 - 07.2014
Skoda Felicia '98 1.6 8V                  03.2014 - 08.2015
Mazda 626 '00 2.0 16V                   09.2015 - ?

« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 16, 2009, 15:35:10 pm »

denis

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Cóż, ja tam młody zamierzam pozostać jak najdłużej. Ale to kwestia podejścia do pewnych spraw. Ja na ten przykład wolałbym mieć Camaro V8 teraz i szaleć sobie wesoło po mieście. Tak samo jak wolę korzystać z życia teraz a nie na emeryturze. A co do kombi - to w ogóle jestem ich przeciwnikiem (no chyba, że ktoś prowadzi działalność gosp. i wozi duże rzeczy), wszystko wlezie do sedana o przyzwoitym bagażniku.

To chyba nie jechałeś jeszcze z małym dzieckiem na wakacje - jak masz średni wózek to 2/3 bagażnika zajmuje... Sedana miałem i dalej twierdze że kombi to kombi.

Camaro też bym chciał teraz ale temu nie mam bo np. właśnie trza kupić kombi. :wink:  

Z życia korzystam a i pociągami się najeżdziłem.
Byłem młody to miałem poldka 2.0 dohc i każda podróż to prawie jak podróż u Tolkiena :twisted:

Cytuj (zaznaczone)
denis napisał/a:

Ciekawe co to za ćwiczenia :D Ruchy tułowia do przodu i tyłu?

A takie ruchy oprócz ćwiczeń też wskazane - i kombi w tym wypadku lepsze :P

« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 16, 2009, 18:18:02 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Cytat: "Mynx"
KGB coś w tym jest. Czy żony puchną to nie wiem. Ale śmiać mi się chce, gdy chłopak w moim wieku kupuje kombi (zazwyczaj w dieslu) - "bo to samochód rodzinny". Raz jednemu takiemu powiedziałem "człowieku, ile Ty masz lat?!", to się na mnie obraził :P  Skoro mówi takie rzeczy w wieku 25 lat to ciekawe czym będzie jeździł za jakieś 15 lat.
`Masz dzieci ?? Ktos kto ma dziecko , zwłaszcza male gdzie trzeba wozic wozek i inne bagaze łacznie z zabawkami na nawet niedalekie wyjazdy to i w wieku 20 lat kupi kombi. A druga sprawa co ma diesel do tego ?? Ktoś kto ma rodzine w wiekszosci wypadkow zaczyna oszczędzać , dzieci kosztuja niestety ;).  Dla mnie wiek nie jest zadnym wyznacznikiem do posiadania kombi w dieslu :). Ja tam mam auto rodzinna i pakowne , a nawet trzy takie auta :D , bagazu duzo moge zabrac a i rodzina trzy osobowa pojedzie bez scisku :D. Mówie o Sprinterze lub Ductao i Boxerze :D. Osobówkami nawet nie wyjezdzam gdzies dalej gdzie trzeba wziąsc wiecej bagazy :D , a i przespac sie w lecie na takim aucie mozna więc praktyczne w 100% :D. Pozatym nie lubie małych jupek gdzie się siedzi dupą na asfalcie , teraz jak posprzedaje osobowki to chyba nastepny "rodzinnym" autem bedzie T4 lub T5 Multivan :D z silnikiem diesla 150KM lub jezeli T5 to 170KM :). Niedośc ze wiecej widać to nawet jak mu podłacze najwiekszy kemping jaki jest mozliwy to jak mi odbije na wakacje moge jechac takim :D , a osobowka sie zesrała by z takim wrzodem na haku.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 16, 2009, 18:22:25 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
Cytat: "Mr.D"
Cytuj (zaznaczone)
Mr.D, :roll: nie odstąpisz jednej koleżanki? :>

Trzeba od czasu do czasu opuszczać garaż, nie ma tak lekko :P Ogólnie mam z nimi dobrze bo jeśli przyjadę innym samochodem niż mój to narzekają  na nie.

Z tymże ja nie siedze ciągle w garażu :P a takich koleżanek nie mam :)
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 16, 2009, 20:17:16 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "Mynx"
wszystko wlezie do sedana o przyzwoitym bagażniku.

Zgadza sie, ale Kombi tez ma swoje zalety.. Po zlozeniu kanapy wielkie loze dwuosobowe ;) A w sedanie to juz nie za bardzo.
Wszystko zalezy od podejscia, ale to co napisal Sterciu dobrze okresla zakup kombi i mysle ze to z wiekiem nie ma nic wspolnego.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 16, 2009, 23:17:38 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
no widze ,ze niektorzy sa obroncami "kombi w rodzinie" ,
sam nie mam dzieci ,ale kiedys nim bylem i rodzice mieli Poloneza ,
JA z tylu z bratem ,pelen bagaznik i nawet wozek sie zmiescil - taki skladany ,od biedy miedzy siedzenia by sie zmiescil - i na wczasy jezdzilismy rodzina ,
a Borewicz to hatchback ,a nie kombi z tego co kojarzę ,
wiec nie ma tragedii ,wystarczy tylko z glowa sie pakowac  :wink:
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 16, 2009, 23:37:50 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Tak tylko kiedys wózek byl z pięciu rurek na krzyż kawalka materiału i to wszystko , kóleczka jak w zabawce. Złozyło sie i widać nie było ze wózek jest. Teraz jedno kóło od wózna zajmuje tyle co cały wózek kiedys. Kiedys dziecko mialo jedną zabawkę i było szczesliwe , teraz zabawek się bierze wiecej jak jedno aby male dziecko miało czym się bawic . Ciuchów wiecej niz kiedys równiez się bierze , a wiec nie porównujmy to co jest teraz do tego co było 20... lub nawet wiecej lat temu.  Juz nie mówie o tym ze niektorzy zabierają laptopa , drukarke i inne zbędne rzeczy na urlop jakby do czegoś to bylo im potrzebne. Kiedys samochód kombi to była abstrakcja , zresztą wogóle samchochód to było coś , więc człowiek sie cieszył co miał i tym jezdził (nawet maluchami rodziny jezdziły na wakacje i sie mieściły... tylko co to zajazda była...) , teraz samochodow jest na pęczki więc jak ktos nie ma zamiaru pół dnia myslec jak zmieśćic sie do małego auta to kupuje sobie wieksze auto typu kombi. Tu nie chodzi aby na styk się zmieścić , ale tak aby swobodnie sie zmieścic z bagazami i w razie czego jeszcze luz byl.  Dla mnie jest to normalne i w tym nic dziwnego nie widze, tak jest na całym swiecie ze kupuje sie wieksze auto jak sie ma rodzine i zwłaszcza jeszcze z malymi dziećmi. Kiedys się zyl wolniej , człowiek miał czas myslec jak sie zapakowac itp. Teraz zyje się szybko , kazdy zaganiany , pakowanie jest na szybkiego , czasy sie zmieniaja , wiecej sie zabiera ze sobą więc i wieksze auta są potrzebne.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 17, 2009, 01:23:26 am »

Offline Marcin [oo==oo]

• Nowicjusz
    • DF '75,DF '83 Atu '96, Insignia '09
tak jak już wcześniej niektórzy mówili jak gdzieś podjadę drugim autem to zaraz pytanie ej a co z fiatem gdzie jest?

a co do kobiet to zawsze chętnie wsiadają i jada bo wygodna kanapa... :D i kozacki jest, jeszcze nie spotkałem się żeby jakaś powiedziała ee nie wsiądę bo to obciach czy coś takiego
Nazywam sie Polski Fiat 125p
Moge sie podobac...
Łatwo mnie polubic...
Przyjemnie prowadzic...
Żyję w zgodzie z moim wlascicielem

« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 18, 2009, 18:18:43 pm »

banan_125p

• Gość
Cytat: "Marcin [oo==oo
"]tak jak już wcześniej niektórzy mówili jak gdzieś podjadę drugim autem to zaraz pytanie ej a co z fiatem gdzie jest?

a co do kobiet to zawsze chętnie wsiadają i jada bo wygodna kanapa... :D i kozacki jest, jeszcze nie spotkałem się żeby jakaś powiedziała ee nie wsiądę bo to obciach czy coś takiego

i jeszcze pytanie to gdzie jedziemy :mrgreen:

« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 18, 2009, 18:40:33 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
A ja będe najlepszy - nie bede nic pisał bo przegląda to forum :) Ale stosunek jest bdb  :wink:

« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 19, 2009, 17:05:05 pm »

elbi

• Gość
A ja muszę odwrócić temat forum  :P  czyli stosunek mojego faceta do mojego poldzia!
Poldzia dostałam od ojca (trzeci jego polonez z rzędu) :)
Dostałam gratisa, ale musialam przez te 1,5 roku juz troche w niego wsadzić kasiury i duperlki rózne mi się rozwalają (tatusiek czasem nie panuje nad nadmiarem siły). To znaczy jakbym kasy  nie wsadziła, to też by dalej jeździł, ale ja nie lubię szajsu.
Mój drugi połówek natomiast jeździ golfem III kombi 1,9 td i za każdym razem jak mówię, że coś w poldku trzeba zrobić to mi mówi,że mam to olać i jechać prosto na szrot  :cry:  no i żeby coś pomóc to też tak z oporami...

« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 19, 2009, 17:12:10 pm »

Offline Pudzian#1942

• Klubowicz
  • Tył napęd rządzi :D
    • C+, Omega BFL, Borat TDI XD
Cytat: "elbi"
A ja muszę odwrócić temat forum  :P  czyli stosunek mojego faceta do mojego poldzia!
Poldzia dostałam od ojca (trzeci jego polonez z rzędu) :)
Dostałam gratisa, ale musialam przez te 1,5 roku juz troche w niego wsadzić kasiury i duperlki rózne mi się rozwalają (tatusiek czasem nie panuje nad nadmiarem siły). To znaczy jakbym kasy  nie wsadziła, to też by dalej jeździł, ale ja nie lubię szajsu.
Mój drugi połówek natomiast jeździ golfem III kombi 1,9 td i za każdym razem jak mówię, że coś w poldku trzeba zrobić to mi mówi,że mam to olać i jechać prosto na szrot  :cry:  no i żeby coś pomóc to też tak z oporami...

Chyba faceta musisz sobie ułożyć ;) no żeby kobiecie nie pomóc... Wstyd i hańba...

Co do tematu to nie ma kobiety ale za to mówią że fajny i troche w niego włozyłem czasu jak i pieniędzy... jak na razie nikt nie wstydzil sie jechac.. ;p
Jest C+ 1.6 GLI "97 :D
Full opcja bez skóry, klimy, grzanych foteli.
Opel Omega
B FL 2.5td Caravan
Borat 1.9 TDI

« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 23, 2010, 14:58:13 pm »

Grzesiu793

• Gość
Moja to sie przypie**ala do tego że chcę kupić poldziaka... i mi gada żebym sie za golfem rozglądał a nie za polonezem...

« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 23, 2010, 15:00:05 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Pokaż jej test zderzeniowy Golfa to zmieni zdanie... A jak nie to zmień kobietę... ;) Kobiet jest większy wybór niż samochodów w dobrym stanie... :lol:
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 23, 2010, 15:01:01 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Cytat: "Grzesiu793"
Moja to sie przypie**ala do tego że chcę kupić poldziaka... i mi gada żebym sie za golfem rozglądał a nie za polonezem...

Wstydziłbym się o takiej mówić "moja"...
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 23, 2010, 15:24:15 pm »

200sx

• Gość
kobieta tez ma prawo w związku miec swoje zdanie,jesli jej sie bardziej podoba golf,to tego nie zmienisz,mi moja mówiła ze kwadratowe,stare i ble, podchodziłem do tego z usmiechem , jak juz nie jest "moja" i jestesmy znajomymi to mi mowi ze mam ładne e30 - gdzie tu logika i sens  :?:  :lol: