Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 53745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #280 dnia: Listopad 21, 2010, 20:47:09 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Przypomniała mi się taka historia z pewnego forum moto (którego i kogo dotyczy przez litość nie napiszę),  :wink: gdzie dorosły człowiek po 30-ce, pracujący na wymagającym odpowiedzialności stanowisku założył zupełnie na serio wątek jak to on się boi co będzie po ślubie. Chodziło o to, że się żeni ze swoją wieloletnią narzeczoną i jak się ożeni to "ona może mu przecież kazać sprzedać Poloneza, a on jako mąż będzie musiał". Ten bidny człowiek zupełnie na poważnie prosił o pomoc i rady.  :shock: :lol:
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #281 dnia: Listopad 21, 2010, 22:18:30 pm »

Offline Gandziorz

• Sympatyk
Cytat: "Grzech#1938"
Przypomniała mi się taka historia z pewnego forum moto (którego i kogo dotyczy przez litość nie napiszę),  :wink: gdzie dorosły człowiek po 30-ce, pracujący na wymagającym odpowiedzialności stanowisku założył zupełnie na serio wątek jak to on się boi co będzie po ślubie. Chodziło o to, że się żeni ze swoją wieloletnią narzeczoną i jak się ożeni to "ona może mu przecież kazać sprzedać Poloneza, a on jako mąż będzie musiał". Ten bidny człowiek zupełnie na poważnie prosił o pomoc i rady.  :shock: :lol:

Nic tak nie daję kobiecie do przemyślenia jak porządny młotek gumowy :D

« Odpowiedź #282 dnia: Listopad 22, 2010, 09:45:50 am »

e_gregor

• Gość
Panowie - opanujcie się! Kobiety w ogóle nie szanują pantoflarzy. Tylko na nich żerują. Żeby baba była wierna facetowi i podziwiała go, to facet musi być twardszy! Wtedy każde ustępstwo w kierunku Waszej partnerki będzie dla niej czymś ważnym i oznaką że ona jest dla Was wyjątkowa. Bo skoro jesteście nieugięci a uginacie się czasem dla swojej to ona czuje, że musi być tą jedyną. W przypadku pantoflarstwa jak bardzo byście się nie starali to ona i tak tego nie zauważy - bo to jest oczywistością że ma to co od Was chce.

« Odpowiedź #283 dnia: Listopad 22, 2010, 11:00:28 am »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E
Moja Paula jest dość sceptycznie nastawiona do Poldka :) Nie chce o nim słyszeć ale wie, że go lubię i musi z nim żyć :) Jedyne o co prosi to abym o nim nie gadał za dużo (a jak się rozkręcę to potrafię godzinami jej marudzić jaki jest super :D ) no i abym bawił się przy nim rozsądnie wydając pieniądze :) Znaczy przeróbki mogą być byle tylko nie szło to w kosztach tysięcy zł  :D

« Odpowiedź #284 dnia: Listopad 22, 2010, 12:53:33 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Cytat: "CzaroT-11"
Znaczy przeróbki mogą być byle tylko nie szło to w kosztach tysięcy zł  :D

Bo co, za to można coś zachodniego kupić? :?

W ogóle to ten temat jest żałosny w c.h.u.j, jeśli mam być szczery. No ludzie, Wasze auto to Wasze auto i nikomu nic do tego, w ogóle 23 strony wywodów o takich bzdetach tylko świadczą o Poloneziarskim kompleksie niższości.
LOW & SLOW

« Odpowiedź #285 dnia: Listopad 22, 2010, 13:45:33 pm »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
    • PoldoFord 2.0 '91 - Tayniak
    • http://www.bruk-miko.psary.net.pl
Cytat: "Jaro"
Cytat: "CzaroT-11"
Znaczy przeróbki mogą być byle tylko nie szło to w kosztach tysięcy zł  :D

W ogóle to ten temat jest żałosny w c.h.u.j, jeśli mam być szczery. No ludzie, Wasze auto to Wasze auto i nikomu nic do tego, w ogóle 23 strony wywodów o takich bzdetach tylko świadczą o Poloneziarskim kompleksie niższości.

Chcesz o tym porozmawiać? :mrgreen:
Temat dobry jak każdy inny,a czasem jest na odwrót-u Mnie akurat Poldek jest częścią rodziny,ot tak już wszyscy się do nich przyzwyczaili,a jak mamy jechać Omegą to gadają znowu tym złomem jedziemy?  :P
''W życiu piękne są tylko chwile"

tel.603476262

www.bruk-miko.psary.net.pl

« Odpowiedź #286 dnia: Listopad 22, 2010, 13:49:37 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E

Nie - bo np. można kupić coś do mieszkania zamiast jakiejś dziwnoty typu świecąca antenka :roll: czy ja pisałem coś o zakupie nowego auta?  :roll: matko... Kompleks to masz chyba Ty skoro każdemu wciskasz zachodnie auta...

« Odpowiedź #287 dnia: Listopad 22, 2010, 14:05:32 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
U mnie tych stron jest 12 to raz.  :) A dwa, to poproszę o pokazanie mi, które wypowiedzi zawierają elementy wskazujące na: " Poloneziarski kompleks niższości".

« Odpowiedź #288 dnia: Listopad 22, 2010, 14:12:40 pm »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
    • PoldoFord 2.0 '91 - Tayniak
    • http://www.bruk-miko.psary.net.pl
Cytat: "Grzech#1938"
U mnie tych stron jest 12 to raz.  :) A dwa, to poproszę o pokazanie mi, które wypowiedzi zawierają elementy wskazujące na: " Poloneziarski kompleks niższości".

Idź do strony:  «   1 2 3 «» 21 22 23

U mnie są 23 strony!?
Mam odwrotnie,mam Kompleks wyższości FSO,nad resztą świata.
Niedługo zawita znowu 3 Poldek w rodzinie. :D
''W życiu piękne są tylko chwile"

tel.603476262

www.bruk-miko.psary.net.pl

« Odpowiedź #289 dnia: Listopad 22, 2010, 18:12:46 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Dobra chłopaki, tak naprawdę temat jest świetny i rzeczowy, a rozpisywanie się na 23 strony i ogólnie takie poważne podejście do tak błahej sprawy jak stosunek dziewczyny/żony/rodziny do Waszego własnego samochodu jest całkiem normalne, pozdro, idę się zająć czymś bardziej produktywnym niż offtopy na FSOPTK :roll:
LOW & SLOW

« Odpowiedź #290 dnia: Listopad 22, 2010, 18:18:52 pm »

Offline Wojt@s

• Sympatyk
Dobra chłopaki, tak naprawdę temat jest świetny i rzeczowy, a rozpisywanie się na 23 strony i ogólnie takie poważne podejście do tak błahej sprawy jak stosunek dziewczyny/żony/rodziny do Waszego własnego samochodu jest całkiem normalne, pozdro, idę się zająć czymś bardziej produktywnym niż offtopy na FSOPTK :roll:

popieram, żenujące jest mulenie tyłka o tym jak to panienka z VW Golfa albo BMW spojrzała na mnie pogardliwie bo jeżdżę poldkiem... ech... wystarczy odpowiednią kobietę poznać i nie ma takiego "problemu". sami się degradujecie i tworzycie wizje zakompleksionego człowieczka z powodu posiadania poloneza
1.4 K16
1.6 K16
1.6 OHV
1.6 T  in progress...

« Odpowiedź #291 dnia: Listopad 22, 2010, 18:29:44 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Jak można mieć kompleksy z powodu samochodu?

« Odpowiedź #292 dnia: Listopad 22, 2010, 19:54:15 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
niektorzy nie maja auta doginaja mzk lub z buta i zyja ,ba sa szczesliwi ;) :mrgreen:
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #293 dnia: Listopad 22, 2010, 19:56:11 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Ja uważam, że ciekawie się czyta wątek nie związany z techniką, tylko dotyczący reakcji na Poloneza w określonych warstwach społeczeństwa. :) Mieszkanie w społeczeństwie, które nie szanuje własnych pomysłów czy produktów zdecydowanie jest czasami nieco upierdliwe.  :roll:

Wiesz SeBa  - mnie to najbardziej rozbawiła pewna moja ex-teściowa nie mająca własnego samochodu i właśnie "doginająca mzk lub z buta", a kręcąca nosem, że ktoś ją Poldkiem, a nie lepszym autem podwozi... :mrgreen:

« Odpowiedź #294 dnia: Listopad 22, 2010, 23:10:50 pm »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Ja kompleksu Poldka nie mam,raczej ...ujowego silnika,po przesiadce z małej szlifierki do wolnoobrotowej krowy z LPG brakuje mi buta :(,ja chyba masz szczęście do inteligentniejszych kobiet bo jeszcze nie słyszałem z ich ust krytyki nt. poloneza :mrgreen:,prędzej słyszę krytykę z ust niedorozwiniętych ziomków ale i tak sami z siebie robią pośmiewisko kupując śmietnik za 9k,tylko po dwóch poważniejszych kolizjach :wink: wkładając w to ok.7k i nadal wracają na sznurku lub bez kół :lol:
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

« Odpowiedź #295 dnia: Listopad 22, 2010, 23:56:06 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
Trochę zeszliście z tematu i coś mi się przypomniało...
Koleżanka mojej żony i jej mąż długie lata byli klientami miejskiej komunikacji. My jeździliśmy gdzie chcieliśmy naszymi rupieciami (opel, skoda, 125p) a oni twierdzili, że jak już kupować auto to takie za 300  (historia z czasów sprzed denominacji).
W końcu kupili stara Ibizę   :mrgreen:  
W auto to "włożyli" (oddali "mechanikom") taka kasę, że by nowe chyba za to kupili... Auto i tak częściej stało niż jeździło...
Do dzisiaj koleżanka ta chętnie korzysta z możliwości podwiezienia jej gdzieś starym polonezem mojej żony...
Śmieszą mnie tacy ludzie.
Mnie w zasadzie jest wszystko jedno czym pojadę/przewiozę ale cenię sobie niezależność. Kiedy mam potrzebę bez względu na porę dnia i roku, pogodę i święta odpalam swojego niemodnego, starodawnego poloneza i zawożę dupsko do celu (no z małymi wyjątkami - ale skrzynka z narzędziami w bagażniku na wszelki wypadek  :mrgreen: )
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #296 dnia: Listopad 23, 2010, 00:12:50 am »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Tutaj raczej bierze się z ludzkiej niewiedzy nt.samochodów która bierze się z nieznajomości motoryzacji albo znania jej tylko z kolorowych periodyków typu Auto świat :lol:i potem ludziki chodzą i chrzanią od rzeczy jak potrzaskani :shock:
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

« Odpowiedź #297 dnia: Listopad 23, 2010, 00:21:08 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
A ja i moja narzeczona uważamy że w temacie tego wątku w cudzysłów zostało wzięte nie to słowo co trzeba.... powinno być pierwsze :)

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #298 dnia: Listopad 23, 2010, 09:29:29 am »

e_gregor

• Gość
A ja jestem p******( i poldek stoi w garażu za który dałem 20.000zł. W przyszłym roku zamierzam kupić za kilka tysiaków fajnego dupowoza (benzynowy mietek W210 lub BMW E30 - co się lepsze trafi) i zdecydowanie poldek w garażu zostanie :)

« Odpowiedź #299 dnia: Listopad 23, 2010, 12:05:43 pm »

Offline sova

• Sympatyk
  • wychowany na tylnym napędzie
    • PN Coupe--> home made
Gregor, no to u mnie tak jest, garaż stoi a w nim poldek, a mercedes na zewnątrz :-)
kobita sie nadziwić nie może i troche się trzęsie że grad spadnie ale trudno
FSO Motoklub Polska---> www.fsomoto.xip.pl
Mercedes C180 Esprit kombi
Historia mojego PN 1,4 Coupe zaczyna się tu ->www.fsomoto.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=1143&postdays=0&postorder=asc&start=360