Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 664111 razy)

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #4540 dnia: Grudzień 27, 2010, 16:37:17 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Ja dziś odwiedziłem auto hobby i pooglądałem poldka od spodu. NiestetyMardas#1946,  ale chyba 2 poldki z forum pójdą w niedługim czasie na złom :/  

dokładnych zdjęć od dołu nie pokażę bo nie chcę was straszyć no ale generalnie masakra jest... Aha i tak przy okazji to ktoś z tego warsztatu sprzedaje całkiem ładnego poldka i  podobno w dobrym stanie. Caro na gażniku. Mam kilka fotek to na PW jak coś. Ponoć 500-600 zł :P

« Odpowiedź #4541 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:00:57 pm »

Offline Dominik

• Sympatyk
    • Polonez Caro Plus 1.6 GSI
W końcu nadaje się do jazdy więc pojeździłem trochę po mieście. Zatankowałem 5l PB. Przed samym domem na zakręcie połamałem tylny chlapacz  :x  Wchodzę do garażu, a tam kurde benzyną śmierdzi, trzeba będzie zbiornik wymienić bo jest okropnie pognity.

« Odpowiedź #4542 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:11:02 pm »

Offline michros

• Sympatyk
bużka,  właśnie podłużnice to są całe i próg jeden też jest prawie nietknięty. Natomiast drugi próg ma kilka dziur , lewarka w oryginalny otwór też nie włożę. Poza tym to podłoga nie jest zła tylko ogólnie zawieszenie , przewody hamulcowe , wszystkie elementy gumowe są w strasznym stanie. Sworznie , tuleje itp. Wszechobecna rdza , spore wycieki ze skrzyni i z silnika.  Takie ładne poldki latają na allegro za 2, 3 tys że nie wiem czy chce mi się w tego inwestować. Zwłaszcza , że nie mam garażu ani kanału. Oczywiście jest jeszcze cała masa pierdół których nie wymieniłem w tym poście ;)

« Odpowiedź #4543 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:13:39 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Brzmi to jakbyś od dawna nic przy nim nie robił, a teraz jest ból bo się nawarstwiło wiele rzeczy.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #4544 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:21:12 pm »

Offline michros

• Sympatyk
mam go dopiero rok ale o większości tych rzeczy wiedziałem cały czas. gdybym miał jak tam się dostać to bym robił. żeby głupią uszczelkę pod miską wymienić to trzeba zawieszenie opuścić albo ponieść silnik. Żeby uszczelkę pod głowicą wymienić bo woda też mi ucieka to trzeba chyba sporo rozebrać a pod blokiem na ulicy jakoś mi się nie widzi to :P

« Odpowiedź #4545 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:24:46 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Wrzuciłem dwa worki cementu (2x25kg) do bagażnika bo podobno będzie się lepiej prowadził. Zobaczymy.
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #4546 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:29:38 pm »

Offline Dawid91

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V orciari
polonez zamarzł  :( wtoczyłem do garażu żeby odtajał i umówiłem się na czwartek do mechanika żeby zreaktywował zasilanie benzynowe ( coś z gaźnikiem )  :)
ostatnio krwi mi napsuł co niemiara... ale póki co się nie poddaje  :mrgreen:

michros jak masz złomować , to lepiej komuś sprzedaj , auto przynajmniej jeszcze trochę pojeździ  :)

« Odpowiedź #4547 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:34:01 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Cytat: "Dawid91"

michros jak masz złomować , to lepiej komuś sprzedaj , auto przynajmniej jeszcze trochę pojeździ  :)

Nie opłaca się. Wolę powyjmować to co mu powkładałem dobrego i lepiej na tym wyjdę a wtedy to już nikt go nie kupi. Prawdopodobnie go rozbiorę i zezłomuję samą budę ale póki co to trzeba czymś jeździć więc jeszcze trochę w nim porobię o ile się uda :P

« Odpowiedź #4548 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:37:39 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Cytat: "michros"
Żeby uszczelkę pod głowicą wymienić bo woda też mi ucieka to trzeba chyba sporo rozebrać a pod blokiem na ulicy jakoś mi się nie widzi to

Da rade nawt w mróz zrobić uszczelke pod głowicą na parkingu przy bloku9miny sąsiadów, którzy z taką usterką jadą do serwisu , bezcenne). tylko zazdrość ich moze obrócić sie przeciwko Tobie( to taki maly minus)
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #4549 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:38:37 pm »

Offline Dawid91

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V orciari

Nie opłaca się. Wolę powyjmować to co mu powkładałem dobrego i lepiej na tym wyjdę a wtedy to już nikt go nie kupi. Prawdopodobnie go rozbiorę i zezłomuję samą budę ale póki co to trzeba czymś jeździć więc jeszcze trochę w nim porobię o ile się uda :P

a nie szkoda Ci poloneza złomować ? :(

« Odpowiedź #4550 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:40:00 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Swoją drogą michros jak masz trochę pojecia o mechanice to sam pod blokiem wymienisz uszczelkę pod głowicą.
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #4551 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:46:50 pm »

Offline michros

• Sympatyk
mlody_1d,  ale uszczelka to tylko kropla w morzu. Jeszcze skrzynia , sprzęgło też już się kończy , uszczelniacz z przodu też na bank jest do wymiany. Trzeba sporo kasy a i pojęcie o mechanice mam raczej niskie.

Dawid91,  bardzo mi szkoda bo to mój pierwszy samochód a do FSO mam duży sentyment w dodatku. Dlatego póki co się zastanawiam bo przy mojej składce OC samochód który się lada moment rozleci (problemy z gazem , przy obciążeniu nie ma mocy , most wyje itp itd ) to jest finansowym zabójcą.Po prostu nie trafiłem z jego zakupem. Zaślepiło mnie to że miał blachę zdrową :P Póki co jestem zły po obejrzeniu spodu i muszę się nad tym wszystkim spokojnie zastanowić.

« Odpowiedź #4552 dnia: Grudzień 27, 2010, 17:57:37 pm »

Offline Mariusz

• Sympatyk
    • 1.5 GLE
[Dlatego póki co się zastanawiam bo przy mojej składce OC samochód który się lada moment rozleci (problemy z gazem , przy obciążeniu nie ma mocy , most wyje itp itd ) to jest finansowym zabójcą..

Nie znam powodów tak wysokiej składki, ale gdybyś rozsądnie rozegrał sprawę to 2 tysiące by w kieszeni zostały ;), tego białego można ze 3 razy wyremontować  :mrgreen:

« Odpowiedź #4553 dnia: Grudzień 27, 2010, 18:01:14 pm »

Offline michros

• Sympatyk
maryush90, nie mam nikogo kto by chciał być współwłaścicielem samochodu. mam jakiegoś żula z ulicy poprosić ? W tym momencie nikt mi nie chciał dać mniejszej składki. Dobra koniec gadania o moim samochodzie bo to nie ten temat :P Jakoś to będzie.

« Odpowiedź #4554 dnia: Grudzień 27, 2010, 18:04:09 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
W  bagażniku zaparkował mi Kia, trzeba będzie wymełliście lewe mocowanie zderzaka w kombi, a w sorento przedni zderzak halogeny przeciw mgielne, jednak poldon to porządna konstrukcja :)
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #4555 dnia: Grudzień 27, 2010, 18:05:53 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Michros kup zgniłego GSI lub GLI za grosze (nie allegro), umowa na żula , swap, a reszta na zlom. W wawie znajdziesz kogoś do pomocy.
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #4556 dnia: Grudzień 27, 2010, 20:11:30 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
rozebrałem ,przejrzałem ,przeczyściłem, pomierzyłem i złożyłem :D pompę olejową od DF-a, wodną też rozebrałem, wyczyściłem i złożyłem :P

« Odpowiedź #4557 dnia: Grudzień 27, 2010, 20:56:23 pm »

Offline Pudzian#1942

• Klubowicz
  • Tył napęd rządzi :D
    • C+, Omega BFL, Borat TDI XD
Popatrzyłem jak wygląda przykryty pod przescieradłami...  :mrgreen:   :P
Jest C+ 1.6 GLI "97 :D
Full opcja bez skóry, klimy, grzanych foteli.
Opel Omega
B FL 2.5td Caravan
Borat 1.9 TDI

« Odpowiedź #4558 dnia: Grudzień 27, 2010, 21:19:30 pm »

myambo

• Gość
Pojechałem na szrot obejrzeć drzwi pod kolor, znalazłem, ale niestety były w stanie agonalnym  :?

« Odpowiedź #4559 dnia: Grudzień 27, 2010, 21:33:55 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
radosła91 zamontował mi dzisiaj radio w caro ;) za co mu dziekuje :) założyłem gałkę zmiany biegów z plusa bo jest w lepszym stanie.

[ Dodano: 27 Gru 2010 21:36 ]
Cytat: "krzychumy4"
Przed zapaleniem silnika dolałem olej
dolejolej team! witamy w szeragach :P
nie masz hebla w gazie?! To narazie!