Moja pierwsza zima z RWD i jeszcze na 10 letnich łysych letnich oponach marki Sava,zimówki będą dopiero po wypłacie :oops: muszę obiektywnie stwierdzić że RWD jest dużo bezpieczniejszym rodzajem napędu niż RWD bo w takich warunkach przeróżne Golfy,Audice i Ople były bezwładne i bezradne a Polonez w pięknym stylu pokonywał łuki w kontrolowanym poślizgu,sprawdza się prawda że auto musi być kierowalne na wszystkie koła tzn.przednie przy pomocy kierownicy a tył przy pomocy pedału gazu,teraz prawie każde auto z napędem na przód jest warte dla mnie,waga x 50gr w skupie :mrgreen: Teraz nie jest mi dziwne że Polonez mimo słabszych silników wygrywał na odcinkach szutrowych czy na śniegu :shock: Znam człowieka co od 20lat powozi autami z RWD,ostatnio powozi Polonezami 1.9GLD i też jest zdania że RWD jest lepsze tzn.bezpieczniejsze,więc nie rozumiem tej propagandy głupoty którą karmią tych biednych ludzi,no może z tym jest lepiej bo przy FWD wystarczą na upartego dwie opony zimowe bo przód jest odpowiedzialny za napęd,kierowalność i większą część hamowania.