Mały refresh
W tym roku już trochę zmian nastąpiło, więc od czego by tu...
Odświeżone przednie lampy - wnętrza pomalowane jeszcze raz na czarno, szkła przyklejone na klej do szyb. No i nowe halogeny, stare szkoda komentować
Nowa deska rozdzielcza wyciągnięta z auta po przebiegu 50tys. km, stan prawie idealny - ślad po kleju w lewym górnym rogu deski, ale jak ktoś nie wie to pewnie nawet nie zwróci uwagi. Wymieniłem również cylinderki hamulcowe w bębnach, przewód sztywny od trójnika na moście do lewego bębna i płyn hamulcowy w układzie. Dodatkowo żarówki H4 Philips Vision +30% i świece zapłonowe - tym razem Denso K20TT.
Do tej pory stosowałem tylko kosmetyki z marketu. W tym roku postanowiłem trochę zaszaleć i kupiłem coś lepszego. Wosk Collinite 476 - nigdy więcej szajsu z marketu
Do tego zaopatrzyłem się jeszcze w APC firmy ADBL i płyn do szyb od Shiny Garage.
No i w końcu pozbyłem się tych nieszczęsnych Valteków. Pod maskę wleciały nowe wtryskiwacze gazowe ułożone w listwę. Chciałem to jakoś ukryć miédzy połówkami kolektora ale nie dało rady. Było trochę cyrków żeby to wystroić, ale ostatecznie chyba się udało. Nie szarpie podczas przyspieszania, jedzie tak samo jak na PB.
Wtryskiwacze Alex Barracuda 115
Dysze 1.8mm
Ciśnienie reduktora ~1.05 przy pełnym bucie spadek do 0.8~0.85
Najbliższe plany to wysłanie w końcu IG do tapicera, leżą już w garażu ponad rok... jak coś to poszukję siedzisk do STD z gąbkami w bdb. stanie.