Witam wszystkich miłośników FSO!
Postanowiłem zaprezentować tu nam wszystkim mojego ulubionego Poloneza : )
Na początek krótka historia tego egzemplarza:
Kupiony w lutym 2010r. z komisu w dawnym polmozbycie na ul.1-go Sierpnia w W-wie za kwotę 1200 PLN.
Jest to prezent mojego brata, który dostał na 19ste urodziny. Miał służyć jako auto do nauki jazdy i zadanie to wykonywał z należytą twardością.
Wersja 1.6 GLI na monowtrysku Abimex, wyposażony w centralny zamek.
W dniu zakupu miał ok 62 000 km
Tak wyglądał:
Auto służy do zadań codziennych, tutaj na przykład przywiózł paletę drewna kominkowego z castoramy
Ledwo, ledwo
Kilometrów przybywało równie szybko jak pomysłów na przyszłość "Bordowego"
Kombinacje były różne, na pierwszy rzut poszły fotele - stare były okropnie zaniedbane i porwane. Poprzedni właściciel miał uprawnienia inwalidzkie i po aucie było widać że ciężko było mu wsiadać/wysiadać. Niedomykające się drzwi, luzy na zawiasach, porysowany dach to niektóre tego dowody.
W międzyczasie pewien lokalny partacz-gaziarz, człowiek który absolutnie się nie zna na sprawach związanych z LPG, kolega
KGB zamontował w aucie instalację gazową, co skutecznie zmieszyło koszty wożenia dupska : ) 15 tyś na tym paliwie zrobił bez problemowo!
Fotele zmieniono na "diagonala" z przejściówki '90, razem z eleganckimi skajowymi boczkami. Potem znowu wpadły taborety, a aktualnie jest ładny komplecik relaksów w czerwone paski. Bardzo wygodne, pod tym względem ustępują tylko kanapowcom
Fotele to jeden z elementów doposażenia auta, następnym krokiem był pakiecik Orciari, przed którego założeniem dokonałem drobnych poprawek lakierniczych dołu auta
Do dokładek pseudosportowych dodałem atrapke z halogenami
Jeździł sobie tak po całej Polsce...
AŻ!
HGF!!!
Od razu pojechał na złom, cześć jego pamięci..
hue hue nic z tego, znowu ten sam partacz zrobił mu UPG a ja z braciszkiem, na 3 rocznice wspólnej współpracy zafundowaliśmy "Bordowemu" mały upgrade
Całość wystroił ten sam partacz-gaziarz, nie znający się zupełnie na niczym.
Czekam na pierwsze hejty
pozdrawiam!