Powiedz mi, z jakiego paragrafu ubezpieczony ma mieć sprawę karną po tym jak ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszokowania? OC nie ma, a przynajmniej nie powinno, mieć nic do tego.
Bo się poszkodowany wqrwił poszedł na policję, która nie przegapiła okazji do podbicia statystyk. Jakby poszkodowany wytoczył sprawę od razu TU to sprawca raczej nie miałby większego problemu. Choć to też nie wiadomo, bo skoro był uszczerbek na zdrowiu powyżej dni 7 to pewnie z automatu wszczęto by postępowanie karne... Tak czy inaczej jakby się ubezpieczyciel nie wykręcał to byłby z tej sytuacji mniejszy syf.
W temacie, motor pod maską. Cóż, fotka w sumie zbędna, no ale jak już zrobiłem

Wychodzi na to, że silnik ma niezłą kompresję, ponieważ akumulator 40 Ah wymiękł przy próbie obrócenia silnikiem (inna sprawa, że wcześniej przez kilkanaście sekund kręcił silnikiem bez świec, żeby napełnić go olejem).
W zasadzie pozostało tylko poskładać układ chłodzenia, ale jeszcze się za to nie wziąłem ponieważ zacząłem rzeźbić kolektor 4-2-1. Po złożeniu wszystkiego napotkałem właściwie tylko 2 problemy. Pierwszy to taki, że do motoru wlałem prawie 4 litry oleju i bagnet z "druta" był suchy, jak włożyłem bagnet z plastiku pojawił się poziom, ale sporo poniżej minimum, z czego to może wynikać? Druga sprawa to brak osłonki na główkę rozrusznika, czy jest jakiś sprawdzony sposób na jej dosztukowanie, fajnie byłoby to zrobić, żeby nie zakatować wszystkiego co pracuje w dzwonie skrzyni.