dysze 2mm w 1.8 ? ja w 1.4 miałem 1.9mm. Jak dobrze pamiętam to masz barracudy, rozwierć minimum do 2.2. Ja do WC już przygotowałem dysze na start 2.5mm, a podejrzewam że trzeba będzie rozwiercać jeszcze wyżej.
Rozwierciłem, przestał się dusić przy gwałtownym wciśnięciu gazu. Póki co ciśnienie 1,1 bara, ale w niektórych miejscach mapy jest niedolany, chyba trzeba by jeszcze podnieść ciśnienie do 1,2 bara.
Dziwne rzeczy dzieją się z układem chłodzenia, tzn. nie chce się włączać wentylator. Także wystarczyła chwila gdy wprowadzałem korekty w mapie gazu i wentylator w końcu się załączył... przy ~110*C

Także do tego czasu gdy się wyłączył zdołał wyrzucić ok. 1 l płynu z układu... Mam nadzieję, że "ch*" silnika nie strzelił, bo byłoby przykro. Włącznik wentylatora teoretycznie jest 92-87*C, podmieniony bo poprzedni też nie chciał się załączać wtedy kiedy powinien. W czasie jazdy temp. utrzymuje się delikatnie poniżej 90*C więc termostat działa prawidłowo. Co to może być, chłodnica, włącznik termostatyczny ?

Żeby nie było, że offtop. Przegnałem Pedziota do Skarżyska-Kam. i z powrotem, fajne jest to autko, ale na krótkie dystanse. Przy dłuższych trasach i wyższych prędkościach bardzo męczy i się i osoby nim podróżujące.
Umyłem Atu z resztek soli i kilkumiesięcznego kurzu