Kurde tyle postów, że "syntetyk lepsiejszy", a dalej znajdzie się ktoś kto leje 10W-40...
Półsyntetyk to nie minerał ( na którym ten wóz chodził od dawna jeśli nie od zawsze ) a wolę przechodzić stopniowo niż od razu
Mam od kilku tygodni Skodę Favorit sprowadzoną z Niemiec, przebieg 23 tys. km, jedna z ostatnich, 1. rejestracja 96 r. Wysoka wersja, obrotomierz, centralny zamek, szyby atermiczne, welury, konsola środkowa, zegarek elektroniczny, ma nawet naklejkę a'la Golf GTI wokół tylnej szyby, słowem niemal full wypas edyszyn.
Pamiętacie w latach 90. jak ludzie licytowali się co lepsze - Favorit czy Polonez? Ja po pierwszych kilometrach spędzonych za kółkiem tego bądź co bądź nowocześniejszego od Poloneza auta nie mam wątpliwości - gdybym musiał jeździć którymś z tych aut na co dzień zdecydowanie wygrałby Polonez. Przede wszystkim za wyższy komfort jazdy i poczucie ogólnej solidności i bezpieczeństwa konstrukcji.
Wow ! nie spodziewałem się po Tobie kupna Favoritki, masz jakieś zdjęcia swojej

?
Gratuluję nabytku Dawid
Na pewno ciekawsze auto niż Tico.
Tomek te wyposażenie to właśnie wyróżniki wersji LS, która posiada Dawid.
Jeżeli chodzi o porównanie Poloneza i Favorit to nawet nie jest zbytnio na miejscu nie ma co porównywać . Skoda to segment B, Polonez C.
Favoritki zawsze bardziej podobały mi się niż Felicje których nie trawię 
Dzięki

Do Tico nie miałem za bardzo serca, nie leżał mi na dłużsżą metę ten wóz, choć ma swoje niezaprzeczalne zalety. W skodzie czuje się lepiej. Felicja jest nudna, Favorit jest moim zdaniem ciekawszym wozem. Co do wersji LS to np atermicznych szyb nie mam, myślę, że VW je wprowadził. Zegarka elektronicznego też nie mam, poszukuję

centralnego też brak. Najgorsze jest to, że nie mam radia ani instalacji pod nie, garaż zajęty a na dworze za zimno cokolwiek robić więc pewnie będę musiał zimę przemęczyć się bez radia

Moja Favo:

Póki co mam tylko to jej zdjęcie. Dziś dostała nowy olej, nie wiem czy to zasługa Elfa 10W40 czy płukanki LM ( może jedno i drugie ) ale zaczęła chętniej wkręcać się na obroty i silnik jest odczuwalnie żywszy

P.S. Abimex kolegi dostał Elfa 5W40, nie mogę się nadziwić jak on teraz ładnie pracuje na zimnym