Popsikałem podłogę konserwacją typu fluidol w miejscach, gdzie jeszcze były ubytki sandersa. W wakacje mam zamiar zrobić w końcu to, co planuję od 2 lat, czyli zapryskać całą podłogę jeszcze grubszą warstwą, niż aktualna
![:] :]](http://forum.fsoptk.pl/Smileys/emoty/kwadr.gif)
Pozostaje wykonać pistolet do konserwacji, utrzymujący temperaturę przez co najmniej 10-15 minut. Może jakieś ocieplenie do rur się nada, żeby nasunąć na puszkę.
Janek, i tak dalej przepłacasz za zabytek, bo w cenie tego platinum maxcośtam masz tyle samo lotosa 5W40 o lepszych parametrach, i jeszcze zostaje dycha w kieszeni. To samo z hipolem

- Trzeciak z lat 80 z akwarium na okładce, czy nowszy zaleca ten zabytek? U mnie jest już podany 80W90 GL-5. 15F pamiętam z książek z głębokich lat 70.
Jak kupiłeś kable sentech to sprawdź w nocy, czy nie robią dyskoteki pod maską.
BTW dlaczego Trzeciak rekomenduje przerwę na elektrodach świecy 06-07mm, a Morawski 1mm i jaką lepiej ustawić (na co to wpłynie)? Ustawiłem 0,65mm za Trzeciakiem, bo u Morawskiego znalazłem tę stronę już po fakcie.
1mm to przerwa dla zapłonu elektronicznego (czyli dla caro GLE), 0,6-0,7mm to przerwa dla aparatów zapłonowych stykowych. Masz jakieś stare wydanie tego Trzeciaka, albo zawiera błędy, o co w książce obsługi poloneza nie trudno... Przy przerwie 0,6mm będzie gorsze spalanie mieszanki, może pojawić się "kangur" itd.