Autor Wątek: Janusz- Polonez Caro Plus 97  (Przeczytany 1835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Janusz- Polonez Caro Plus 97
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 21, 2023, 21:18:58 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.4 GTI '01
Dzięki za ostatnie zdjęcie, to z licznikiem. Teraz widzę, jaka jest różnica miedzy roverem, a GSI/GLI na fabrycznych mostach. W roverze na tych obrotach jest 100 km/h. Oczywiście prędkość licznikowa.
Poldek naprawdę fajny, tylko szkoda, że ten kolor tak przekłamuje na zdjęciach i nie idzie uchwycić go tak, jak "naocznie". To jest naprawdę fajny odcień. Fachowo to się nazywało morska zieleń.

« Odpowiedź #41 dnia: Maj 21, 2023, 21:20:00 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91
Z tylnymi drzwiami jest trochę zabawy, jak się nie ma dedykowanych mocowań do siłowników, ale jest to do zrobienia. Centralny to fajna rzecz i duża wygoda.

« Odpowiedź #42 dnia: Maj 21, 2023, 21:44:59 pm »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo Intercooler +1?? KM?? & Fiat Marea Weekend 1.9 JTD '01 110 KM - Gruz Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - Dailycar
Jak na poloneza muszę powiedzieć, że jechało się całkiem zajebiście :D
W takich wycieczkach Poldkami najważniejsze to unikać dróg szybkiego ruchu - mi tam im bardziej "powiatowa" droga tym przyjemniej się jeździło. Oczywiście po ekspresówkach i autostradach zdrowym Polonezem też się de sprawnie przemieszczać ale czuć, że auto nie było projektowane pod ten typ dróg i nie jest to jego żywioł.

Centralny to fajna rzecz i duża wygoda.
Powiedziałbym, że do daily to takie wyposażenie obowiązkowe. Do tego jeszcze szyby w prądzie i grzane lusterka i do auta na co dzień nic więcej nie trzeba.
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

« Odpowiedź #43 dnia: Maj 30, 2023, 01:10:32 am »

Online Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
W takich wycieczkach Poldkami najważniejsze to unikać dróg szybkiego ruchu - mi tam im bardziej "powiatowa" droga tym przyjemniej się jeździło. Oczywiście po ekspresówkach i autostradach zdrowym Polonezem też się de sprawnie przemieszczać ale czuć, że auto nie było projektowane pod ten typ dróg i nie jest to jego żywioł.

Bo ja wiem... regularnie robię kilkanaście razy w roku tą samą, rutynową trasę 300km w jedną stronę ekspresówkami, i gdyby nie gwiżdżący wydech, przez który w aucie jest głośniej, to przemieszczam się sprawnie z prędkościami 140-150km/h, a ekspresówki mają to do siebie, że prawie zawsze łuki są łagodne. Gorzej się czuję na krajówkach z wieloma ostrymi zakrętami (i tymi cholernymi, odblaskowymi znakami, przez które muszę wyłaczać "długie", bo rażą mnie w oczy).
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...