Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2025** ====----  (Przeczytany 77205 razy)

Daniel#1984 i 2 Gości przegląda ten wątek.

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2025** ====----
« Odpowiedź #320 dnia: Wrzesień 01, 2025, 00:29:10 am »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
No i się przejechałem. Nie wiem po raz który to piszę, ale to auto na prawdę robi banan na ustach <lol> Aż szkoda sprzedawać...
Jeszcze nie sprzedałeś, a już przemyślasz, to pomyśl, co będzie później. Ja bym nie sprzedawał, no chyba, że na chleb nie masz, potrzebna ci kasa na ważny cel, lub wkurwia cię to auto to wtedy ok, rozumiem.

« Odpowiedź #321 dnia: Wrzesień 01, 2025, 07:17:43 am »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Kombi 1,8 16V
Na to składa sie wiele czynników. Ogólnie jest problem z dobrymi częściami do PNa, już od dawna był. Stoi to to głównie i pochłania pieniążki (OC, BT itd.). Już nie wspominając o tym, ze żeby sie ono w miarę dobrze prezentowało trzeba by wrzucić w niego jeszcze sporo pracy. A czasu na wszystko brakuje :/
Lepiej jest mieć jednego grata mniej, ale pozostałe w lepszym stanie, niż 100 gratów w stanie zaawansowanego zgracenia.

Poza tym, chyba przeszedłem drogę od użytkownika-fanatyka do pospolitekgo użytkownika, który ma wywalone, ma być wygodne i jeździć :)

« Odpowiedź #322 dnia: Wrzesień 01, 2025, 10:52:00 am »

Offline Młody#

• To jest bardzo ładny polonez
  • Sympatyk
    • 1.5C / Caro
A ja jestem na etapie składania motorowni do caro 1.4. Dopasowałem alternator oplowski teraz mysle ze robota pojdzie szybciej , bo wiecznie cos - moze sie uda warszawe zaliczyc
Borek czeka na przeszczep :)
Poloneza, za milion czterysta?

« Odpowiedź #323 dnia: Wrzesień 01, 2025, 10:57:04 am »

Offline banned

• Sympatyk
Na to składa sie wiele czynników. Ogólnie jest problem z dobrymi częściami do PNa, już od dawna był. Stoi to to głównie i pochłania pieniążki (OC, BT itd.). Już nie wspominając o tym, ze żeby sie ono w miarę dobrze prezentowało trzeba by wrzucić w niego jeszcze sporo pracy. A czasu na wszystko brakuje :/
Lepiej jest mieć jednego grata mniej, ale pozostałe w lepszym stanie, niż 100 gratów w stanie zaawansowanego zgracenia.

Poza tym, chyba przeszedłem drogę od użytkownika-fanatyka do pospolitekgo użytkownika, który ma wywalone, ma być wygodne i jeździć :)

W ogóle przy pracy na pełen etat brakuje czasu na cokolwiek. Nawet jak godzinowo by się jeszcze spięło, to człowiek jest fizycznie i mentalnie wypruty.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #324 dnia: Wrzesień 01, 2025, 21:20:52 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Wymienione dwie oponki na nowe w skodzinie.
Auto szarpie przy ruszaniu więc czeka mnie wymiana sprzęgła niestety...
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #325 dnia: Dzisiaj o 13:50:04 »

Offline banned

• Sympatyk
delete
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #326 dnia: Dzisiaj o 15:30:15 »

Offline AndrzejP

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro Plus GSI
GSI na kanale w garażu i powoli postępują prace nad ożywieniem Poldasa (wymiana silnika).

Na chwilę obecną zdemontowałem zbiornik paliwa (padła pompa) - ze zbiornika zlałem 35l 2-letniej benzyny. Przy tej robocie problem powstał przy górnym złączu filtra (połączenie kątowe / przewód paliwowy) - to było jedyne połączenie, którego nie dałem rady okręcić. Wszystkie inne, wyglądające gorzej puściły.

Jak wyleciał bak, to zobaczyłem, że lewa kolumna resora jest w kiepskim stanie - zatem dojdzie kolejna robota. I tak powoli do przodu.