Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2025** ====----  (Przeczytany 90662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2025** ====----
« Odpowiedź #400 dnia: Październik 13, 2025, 11:07:42 am »

Offline OLO

• Sympatyk
Szykujesz przejściówkę na przyszły sezon?
Owszem. Jak ją młody rozłożył do stanu jak ją kupiłem (szkielet z mechaniką) w czerwcu 2023  to do tej pory nie możemy jej poskładać. Ja bym robił etapami a nie wszystko na raz. Ale jego koncepcja.
Fajnie że nauczył się sporo w temacie zaprawek, lakierowania, mechaniki. Ma zacięcie, sam próbuje. Ciężko mi czasami trzymać łapy przy sobie i jedynie podpowiadać czy tłumaczyć, a nie łapać sie samemu za narzędzia.
Poza ogarnianiem niedoróbek lakierniczych fabryki oraz rdzawek czy obić eksploatacyjnych poleciało wygłuszenie budy, oklejenie brakującej podsufitki. Troche rzeczy poszło do proszku.
Idzie do przodu.

Były:
PNC 1.6 GLE 95
PNC 1.6 DOHC 91
PNC 1.5 GLE 93 EVO 1
PNC 1.5 GLE 94 EVO 2
PNC 1.6 GLI 95 EVO 3
PNC 1.5 GLE 94 EVO 4
PNC 1.4 GLI 96 EVO 5
PNC 1.9 D 96 EVO 6
PNC 1.6 GSI 99 EVO 7

Karetka 1.6 GLI 97 EVO 8
PN 1.5 SLE 90 EVO 9

« Odpowiedź #401 dnia: Październik 14, 2025, 15:00:43 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Polecam Noxudol 750
Zapsikałem tym progi, drzwi i inne profile, których partacz nie ruszył. Tymsamym chyba wyłączyłem Dustera z użytku na co najmniej tydzień. Śmierdzi to niesamowicie, także wczoraj przy 9 stopniach na zewnątrz do sklepu jechałem z otwartymi 4 szybami <lol2>

To widać coś jest na rzeczy z zawartością inhibitorów korozji, bo analogiczny środek z Bolla który takiej zawartości nie deklaruje, ma tylko lekki woskowy zapach.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #402 dnia: Październik 15, 2025, 21:41:38 pm »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Kombi 1,8 16V
Polecam Noxudol 750
Zapsikałem tym progi, drzwi i inne profile, których partacz nie ruszył. Tymsamym chyba wyłączyłem Dustera z użytku na co najmniej tydzień. Śmierdzi to niesamowicie, także wczoraj przy 9 stopniach na zewnątrz do sklepu jechałem z otwartymi 4 szybami <lol2>

To widać coś jest na rzeczy z zawartością inhibitorów korozji, bo analogiczny środek z Bolla który takiej zawartości nie deklaruje, ma tylko lekki woskowy zapach.

Przede wszystkim bolle i inne takie marki krzak to są produkty albo dla handlarzy, albo dla dusigroszy.
Najśmieszniejsze jest to, że taki Noxudol 750 na alledrogo kosztuje tyle co boll w takim samym spraju u lokalnego janusza, więc nie wiem gdzie goście oszczędzają. A różnica w jakości jest bardzo, bardzo wyraźna.
Ogólem mija już 4 dzień i dopiero czuć, że ten smród delikatnie zelżał, ale to może przez spadek temperatury :)

Ugułem, to powiem wam koliedzy, że w sumie narzekałem na tego papracza. Ale jak zobaczyłem jak inny majster zrobił samochód bratełowi, to... No "kur*" ręce opadają. Nie zrobił tego jakimś ambitniejszym środkiem tylko zwykłym, chamskim czymś typu bitex. Może nawalił grubo, ale też miejscami niedopryskał. Cholera wie czy profile zamknięte w ogóle ruszył. Tyle, że plastiki i inne pierdółki poprzykręcał jak należy.
Więc jako wieczny optymista stwierdzam, zawsze może być gorzej <lol>

« Odpowiedź #403 dnia: Październik 15, 2025, 22:40:48 pm »

Offline Morfina

• Sympatyk
    • Caro V6
Dupowóz 5.5 roku temu świeżo po zakupie poszedł do rozebrania z wszystkich możliwych plastików i cały spód dostał z app b100 na pistolet,profile zamknięte i drzwi po zdjęciu boczków dostały z mieszaniny jakiegoś zwykłego wosku z dodatkiem smaru tak samo pod listwami i tam gdzie zbiera się syf a może gnić przeleciałem pędzlem.Przejechane od tego czasu w sumie 130 tyś,5 zim w górach i konserwacja dalej miękka w dotyku,nic nie pęka.Na nowym aucie z racji że ford i blacha bez porównania z 30 letnim audi spróbuję z tym noxudolem puki jeszcze nic nie wychodzi  <spoko>
Ślusarz, złodziej, łowca krasnali