Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 51340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 14, 2009, 19:46:43 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Cytat: "e_gregor"
Uwierz mi że to niema nic wspólnego z wiekiem. Kobieta to taka istota, że szybciej dojrzewa niż facet, ale niestety w wielki kilkunastu lat się zatrzymuje. Jak się poukładało, to już tak zostanie.

Heh, najwyraźniej w późniejszym wieku lepiej maskują swoją głupotę.
LOW & SLOW

« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 14, 2009, 20:35:52 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
Jak mój znajomy chcial kupić poloneza to jego matka powiedziala ze w życiu sie na to nie zgodzi... jak chcial kupic BMW to sie zgodziła... no i kupił...
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:13:11 pm »

denis

• Gość
Hehe dobre dobre co piszecie - w sensie że jednak polonez na kobietach szału nie robi...
ale po kojei...

Ja jak miałem poloneza to było tak:

Na uczelni każdy "pan kozak" miał golfa . kadeta , calibrę lub inne tego typu ustrojstwo.
Do dugiej "lepszej" grupy należeli Ci bardziej trandy z BMW , mesiem , hondą JDM STYLE :P
Najbardziej cenieni byli jednak Ci co mieli terenówkę w stylu Rav4 , CRV , oraz autka w stylu mini :roll:  -  Ci właśnie mieli najwięcej zainteresowania od strony przeciwnej - przynajmniej na parkingu.

Jako że studiowałem socjologię pokusiłem się o takie małe badania.

Wyniki:

Im laska z większej dziury i w większą d.. tzn z większymi kompleksami to auto miało większe znaczenie w spojjrzeniu na faceta
teks w stylu :  "On jest fajny i w ogóle ale (tutaj dowolne imię damskie) :) żeby po mnie na osiedle Cinquecento podjechał??? Obciach przed całym blokiem"

A ja sobie - (jedyny polonez na parkingu przez  x lat studiów) niepozornie tak gdzieś wśród tych "wypasionych "furek" parkowałem.
Dopiero jak kiedyś na jakichś zajęciach przyszedł profesor "z jajem" i kazał każdemu zrobić prezentację - a w przypadku facetów padło na motoryzację własnie i samochody którymi jeżdą - jak opowiedziałem o moim poldku to i polonezach w ogóle - całą historię - to dopiero zaczęło to ludzi interesować - bo poldek kojarzył się z reliktem przeszłości.....
Od tej pory jakoś miałem więcej chętnych "lasek" na podwózkę. :P

Ale na poważnie - ktos pisał że mama na BMW się zgodziła a na Poldka nie - u mnie tak samo - mama mi zawsze mówiła że w golfie bym wyglądał jak "GOŚĆ" :P

A ja wolałem tego poloneza - co tam że był szybszy niż większość golfów , wyglądał  w oczach ludzi "dziadowsko"

To przykre ale na poldka nie ma co liczyć przy podrywie raczej...

Ma to jednak swoje plusy:

JAK KOBIETA JEST Z TOBĄ TO WIESZ ŻE ROBI TO DLA CIEBIE A NIE TWOJEGO AUTA :mrgreen:

Z moją obecną żoną się poznawałem jak poldek miał już dni policzone - pamiętam że jak jechałem w naszą ostatnią podróż to pisałem jej że on tak nie chce jechać , ciągle coś wysiadało. Po kilku latach od tego Żona mi mówi że gdybyśmy się wcześniej poznali to by mi nie pozwoliła pozbyć się poldka. Teraz sama mnie namawia żebym poloneza sobie kupił - miałem nawet chwilę zwątpienia i mówie : A moża e30?? ZjebΩla mnie żebym nie bredził - że tylko polonez będzie miał to coś :D

« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:23:39 pm »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
moja była nigdy sie nie wypowiadała na temat mojej pasji do aut rodzimej produkcji,jeździł,dupke woził to co narzekać(spróbowałaby) :) ale ogólnie każdy w gronie czy to chłopaki czy dziewczyny to kojarzą mnie z Polonezem :P a jak nieraz zajeżdżam czymś innym to zawsze pada pytanie a gdzie mam poldka?
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015

« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:30:07 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
Cytuj (zaznaczone)
ale ogólnie każdy w gronie czy to chłopaki czy dziewczyny to kojarzą mnie z Polonezem  a jak nieraz zajeżdżam czymś innym to zawsze pada pytanie a gdzie mam poldka?
heh ,moznaby tu przytoczyc slowa piosenki Niemena "mam tak samo jak Ty " ;)
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:33:21 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
brudny#1924, SeBa, u mnie tak samo ;)
A co do babci: jedna jest nastawiona mega pozytywnie, a druga nie może przerzyć tego, że mnie stać, a jeżdżę "gorszym" autem niż większość moich znajomych.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:39:07 pm »

Offline śledzik

• Sympatyk
    • Honda Accord CL9 05r +200KM
Cytat: "brudny#1924"
a jak nieraz zajeżdżam czymś innym to zawsze pada pytanie a gdzie mam poldka?
kurna :D skad ja to znam :D ja na miescie jestem znany tylko i wylacznie z poloneza :D Mlodyolek zawsze = Polonez :D
Był: PN Caro 95r 1.6 OHV -> 1.4 16V -> 1.4 16V -> 1.6 16V PN Caro 96r 1.8 16V -> 2.9 12V V6 PN Caro Plus 01r 1.6 16V -> 1.8 16V VVC 160KM
PN Caro 96r 1.6 8V + LPG -> 1.4 16V
Jest: PN Caro 96r 1.8 16v - Big valve i ostre walki. Nie długo dostanie turbo :)

« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:44:02 pm »

Offline damian9838

• Sympatyk
    • Polonez 1.4
U mnie mama też lubi poloneza sama nim jeździła z 5 lat i wie jaka to fajna maszyna :)  W szkole natomiast ja i kolega mamy polonezy i muszę przyznać że moja klasa lubi ten samochód (jego wizerunek ma być na tym obrazie co pokazuje uczniów co w danych latach uczyli się w szkole - zapomniałem jak to si nazywa)

« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:47:48 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
    • Peugeot 208 / Fiat 126p 1977r
U mnie w klasie trochę się wyśmiewali, że kupiłem Poldka, ale jak zobaczyli wyposażenie to im szczęki opadły i już nic nie mówią  :D
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak"

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #69 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:58:25 pm »

Offline kobza14

• Nowicjusz
Ja jak dostałem tego Poldka to ludzie mnie sie pytali że gdzie sie podziewam że mnie niewidać ja powiedziałem że w garazu siedze a oni po co?? ja im odpowiedziałem że autko sobie szykuje:) i pytanie jakie?? odpowiedziałem że Poloneza.... nagle cisza a zaraz wielki śmiech i pytanie z ich strony chyba żartujesz?? dzisiejsza młodzież z mojego rocznika niema szacunku do polskiej motoryzacji niestety niema....

« Odpowiedź #70 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:23:47 pm »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
Cytat: "kobza14"
i pytanie jakie?? odpowiedziałem że Poloneza.... nagle cisza a zaraz wielki śmiech i pytanie z ich strony chyba żartujesz??

A ciekawe ile z nich ma już w twoim wieku własną fure zapewne 99% ma czerwoną trzydrzwiową, znaną bardziej jako autobus  :mrgreen:
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #71 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:26:44 pm »

Offline Seba OBR

• Sympatyk
    • Polonez Caro (L-205) 1.8 16V
    • OBR Garages
a ja moją nażeczoną może i nie wyrwałem na poldka, ale jak się spotykaliśmy, to pewnego dnia musiałem jechać po brata do pracy. zapytałem więc czy jedzie ze mną, ona się zgodziła i podczas jazdy ujęło ją to, że nie kozacze, że jade spokojnie (bo miałem 1.6 OHV) :P i nie chce jej zaimponoać tym jaki to ja nie jestem popierda...acz. Jak sprzedawałem poldka to płakała, chciała go ode mnie odkupić i jeździć nim jak zda prawko :p oczywiście poprzedniego poldka sprzedałem tylko z tego powodu iż odziedziczyłem innego po dziadku, praktycznie w salonowym stanie. dziadek też był wielkim fanem, dziennie siedział w garażu i coś grzebał. samych alarmów miał z 6-7 :) na dzień dzisiejszy jeżdże corsą bo poldek jest na zimę schowany, moja kobieta tęskni za poldkiem chyba bardziej niż ja. Co do modyfikacji to powiedziała że moge robić co chce tylko mam nie mówić ile to kosztuje :p moi rodzice też już są przyzwyczajeni do tego. Do poldka nic nie mają i już pogodzili się z tym że w moim łóżku zamiast pościeli leżą nowe częsci, ewentualnie jakieś audio itp. poza tym pogodzili się z jednym swapem i pytają już kiedy to zakupie w końcu te 1.8 :D

« Odpowiedź #72 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:35:04 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
Cytat: "mlodyolek#1934"
kobza14,  popytaj sie w szkole o  obecna 4P (peugeota) o Olka :D powiedz ze tez masz poloneza :D

ehehhee a moj polonez jest nawet na filmie ze studniówki :D
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #73 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:30:05 pm »

Offline Pawel.

• Sympatyk
Mnie tez kojarza z Polonezem, bardzo czesto slysze "Kurde jaka poldziawa jest wygodna" "I to jest fura" "Ma sluszny naped" "Ale to za******"" "Lubie poloneeeeeza" a na poczatku bylo eee czy polonez to dobry pomysl, polonezy sie psuja, po co i stary wielki grat, a to sie nie rozpadnie? itd?
U mnie pod szkola 90% mialo samochody rodzicow  :lol:  Wole miec wlasnego Poloneza!
328i

« Odpowiedź #74 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:45:20 pm »

Offline Pawel.

• Sympatyk
Konrad#1927 to sie chyba blacharstwo nazywa  :lol:
328i

« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:51:05 pm »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
Samochód samochodem, a to były czasy kiedy się w szkole podrywało koleżanki na Simsona :D z całej szkoły w tamtych czasach tylko kilka osób miało motór, nie to co teraz każdy po odkurzaczu z tesco. całe dnie się jedziło a noce naprawiało. Samochód też jako jeden z pierwszych ze znajomych miałem (swój).

Obecnie moja kobieta już wie, że będzie jezdzić moim polonezem-jej auto idzie na emeryture i wcale nie protestuje, a nawet się cieszy, bo wspomaganie będzie miała, tylko jeden warunek- mam grokliny wywalić i tu się nawet zgodzę ;)
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:57:05 pm »

jnsp

• Gość
To że kobiety zwraca uwaga na status materialny to akurat dobrze, może mają lecieć na byle szczuna w dziurawej kobyle i potem dziecku kit ze ściany dawać do jedzenia?

No sorki panowie ale ja się z nimi w tej materii zgadzam! Byle się nie puszczały za siano z panami w wieku swojego ojca!!

« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 15, 2009, 00:04:10 am »

Offline Konrad

• Sympatyk
Super! Jak stracisz majątek i kobieta Cię rzuci to też jej przyznasz rację?  :lol:
FSO - trzy literki - miliard emocji :D

Polonez Atu '96 1.6 OHV/1.8 K16    01.2008 - 07.2014
Skoda Felicia '98 1.6 8V                  03.2014 - 08.2015
Mazda 626 '00 2.0 16V                   09.2015 - ?

« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 15, 2009, 00:07:58 am »

jnsp

• Gość
Lepiej się o tym przekonać późno niż wcale. W gruncie rzeczy cieszyłbyś się z faktu iż nie jesteś już z kimś takim:)

« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 15, 2009, 08:58:25 am »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
czyli rozumiem że Polonez jest symbolem niskiego statusu społecznego...no nie jestem do tego przekonany,szczególnie że niejeden z nas wkłada do swej skarbonki tysiące złotych
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015