Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----  (Przeczytany 22574 razy)

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----
« Odpowiedź #120 dnia: Dzisiaj o 08:14:56 »

Offline AndrzejP

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro Plus GSI
Ja mam zaślepione i nic mu się nie dzieje złego.

Dzięki, to w takim razie niebawem też będę u siebie pozbywał się tego nadmiaru węży.

Wczoraj chciałem sprawdzić, czy na powrocie z listwy wtryskowej leci paliwo, ale nie mogłem dostać się do zacisku na wężu na króćcu - może mam za duże łapska, bo tam ni cholery miejsca nie ma... No to szykuje się na początek wyciąganie kolektora ssącego. A potem i tak cały silnik, ale niech to najpierw chociaż zapali na tym co jest :)

« Odpowiedź #121 dnia: Dzisiaj o 10:17:16 »

Offline diodalodz

• Sympatyk
Jak wykręcisz przepustnicę to zdaje się że idzie włożyć łapy i zdjąć na pewno z regulatora ciśnienia.
Też mnie czeka zdjęcie kolektora bo muszę ustawić zawory.

« Odpowiedź #122 dnia: Dzisiaj o 17:04:25 »

Offline AndrzejP

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro Plus GSI
Jak wykręcisz przepustnicę to zdaje się że idzie włożyć łapy i zdjąć na pewno z regulatora ciśnienia.
Wczoraj na tym poległem, bo węże od płynu nie chciały zejść z króćców przy przepustnicy. Dzisiaj się udało je zdjąć (oczywiście, wszędzie naokoło rozlał się płyn chłodzący...), później przepustnicę i docelowo, po lekkiej gimnastyce, odkręciłem opaskę na wyjściu regulatora. Był tam ślad benzyny, więc akcja demontaż listwy wtryskowej - póki co zakończony połowicznie, bo wtryski wyjęte z kolektora, listwa przesunięta, ale kable od wtryskiwaczy na ten moment rozłączone 2 z 4. Pewnie jutro ciąg dalszy walki i potem mam nadzieję test wyjętej listwy, czy wtryskiwacze puszczają mgiełkę paliwową, czy może stoją albo jeszcze coś innego.

I tak się to kula powoli...

diodalodz, Ty jak dobrze kojarzę, masz blok ze zwykłymi szklankami i głowicę GSI ze zmienionymi sprężynami, tak?