50zł za taką kierę? Będę musiał zapolować na jakąś, bo u mnie w Mazdzie już przetarta
Że tak zacytuję ponownie, bo byłem dzisiaj jeszcze raz tam i jest bardzo ładna kierownica, taka jak moja, ale dodatkowo obszyta cała, jak ta, którą pokazywałem na tym zdjęciu z neta. To chyba fabryczne obszycie? Ja nie będę inwestował w kierownice z innych aut, bo bym ją wziął nawet. Naliczyłem tam chyba w sumie ze 6 różnych mazd, z jednej wydarłem jeszcze same te przełączniki z kierownicy, a tak, to w jednej jest wystrzelona poduszka, jedna ma duże przetarcie w tym materiale, którym jest obszyta, jedna jest bez obszycia i też przetarta, w jednej nie było wcale, w kolejnej jest nawet ładna, ale czteroramienna itd itd. Aut tam jest bardzo dużo, ale nawet mi się zdjęć nie chciało robić, bo miałem cyknąć fotkę, jak sobie ładnie pływa olej (chyba od wspomagania) wymieszany z ziemia, jeden syf. Ekologia. I cała zajebista kupa silników i skrzyń, leżących jak popadnie. Niektóre auta w naprawdę dobrym stanie, przynajmniej wizualnie. W tej maździe, z której kierę brałem, była sekwencja stag 4, nawet myślałem, żeby to wziąć, ale używka, to się może jebać potem. Listwa wtryskowa była Valtek, z czerwonymi elektrozaworami, a parownik, to nie wiem, bo nie patrzyłem. Wziąłem sobie ten przełączniczek, taki ten mały, jak mam w toyocie, ale to się chyba nie nada do mojej instalki w poldku?
Ogólnie, to pojechałem specjalnie po te ślizgi pod kierownica od multifunkcji. Wziąłem to, ale chyba będzie ciężko to zmieścić, tzn, zmieści się, ale nie wiem, jak to będzie wyglądało, bo trzeba pająka opuścić niżej i tak samo osłonę kolumny kierowniczej, aż się oprze na samej stacyjce. Jakby to fizycznie tam zmieścił, to podłączenie już nie stanowi problemu, ale nadal nie wiem, jak miałbym (ewentualnie) wykorzystać to do sterowania moim radiem? Pozostanę pewnie przy swoim pomyśle, wykorzystania to do sterowania szybami.
Przejechałem się dzisiaj na tej kierownicy i jest super, dobrze siedzi w dłoniach, jest grubsza i wygodniejsza.
No i wyciągnąłem tez przełącznik od regulacji lam z tej mazdy, bo chyba ładnie wejdzie w miejsce klawiszowego w poldku, tylko ciekawe, czy da się pożenić z silnikami z lanosa (z lanosa też przełącznik wziąłem) czy to jest ta sama zasada działania.
A już ich zareklamuję, bo naprawdę warto, bo mało jest teraz takich miejsc z przystępnymi cenami. No i można cały dzień po placu łazić i grzebać w autach.
https://www.pkt.pl/firma/eko-zlom-s-c-skup-i-sprzedaz-surowcow-wtornych-1673975